Brorsonen hittar fantastisk hemlighet i sin fasters gamla symaskin

Carl Sabatinos gamla faster låg på dödsbädden 2015 och Carl besökte henne för att säga farväl. Men mötet blev inte riktigt som han hade tänkt. Fastern bad honom om en märklig tjänst – hon ville att han skulle vända på hennes gamla symaskin och titta under den.

Han tog sin släkings sista ord på allvar och gjorde som hon hade sagt. Men ingen kunde förbereda honom på vad som fanns under symaskinen.

Carl Sabatinos faster hade en stor hemlighet. Strax innan hon dog ville hon dela med sig av hemligheten med sin brorson så att den inte gick förlorad efter hennes död. Hon hade nämligen gömt något väldigt viktigt i sin gamla symaskin.

Symaskinen var en gammal Singer-maskin med tillhörande bord. Carlvände försiktigt på det och då ramlade en tavla ut från undersidan.

Det visade sig att Carls farbror hade köpt tavlan i London för många år sedan. Han betalade bara ynka 30 dollar för den då – men tavlan är värd betydligt mer. Fastern hade förstått detta och såg till att hålla tavlan i säkert förvar. Och vad kunde vara säkrare än hennes gamla symaskin?

Den var målad av den kända konstnären Pablo Picasso och värd mellan 25 och 35 miljoner dollar. Anledningen till att den är värd så mycket pengar är att det finns två fingeravtryck på den – och man utreder nu om avtrycken kommer från konstnären själv.

Det finns redan en Picassotavla med samma motiv på ett museum i Cleveland museum. Experter tror att Picasso ville testa olika målningstekniker och målade därför två identiska tavlor.

Förstå om Carl blev förvånad när han hittade tavlan! Inte konstigt att hans faster ville hålla den gömd.

Här nedan kan du se ett reportage om det otroliga fyndet.

Vilken otrolig historia! Hur skulle du reagera om du hittade en äkta Picasso bland dina gamla släktingars ägodelar? Dela gärna med dig av artikeln och berätta!

Publicerad av Newsner familj