Mamman bakade kakor till skolan med egen bröstmjölk – nu rasar andra föräldrar

Skolklassen skulle sälja hembakt bröd för att dra in lite extra pengar – och en mamma, som är anonym, skulle baka färska brownies. 

Det fanns dock ett litet problem: De hade ingen mjölk hemma. 

Åtminstone ingen ”vanlig” komjölk…

Nu har hennes hemliga tilltag vållat stor debatt och väckt starka reaktioner i sociala medier där andra föräldrar rasar, skriver brittiska Independent.

© flickr

Mamman hade ont om tid och hann helt enkelt inte springa ner till affären för att köpa ett paket mjölk. Därför gjorde hon helt enkelt sin egen – och bakade brownies med hjälp av bröstmjölken. 

När det var dags att servera det något kontroversiella bakverket ska en av de andra mammorna ha fått reda på den hemliga ingrediensen. 

De andra föräldrarna blev äcklade av hennes tilltag, skriver Independent. Men enligt den anonyma mamman kunde vissa av barnen ”må bra av näringen”. 

Därefter skrev hon av sig om saken på Facebook – där hon frågade sig själv och sina vänner vad hon borde göra nu, när alla andra föräldrar var arga på henne. Bröstmjölksmammans ord delades sen på en stor sida där andra föräldrar diskuterar familjeliv – och har nu snabbt blivit viral och fått tusentals arga kommentarer.

Så här skrev mamman i sitt inlägg:

”Suck. Låt mig försöka för tredje gången nu!! Suck. Dumma Facebook.

Jag behöver lite goda råd. Jag gjorde brownies till skolans hembaktsförsäljning och hade bröstmjölk i dem. Jag hade inte tid att springa till affären och trodde inte att det var en så stor sak (vissa av barnen kan faktiskt behöva näringen, om vi ska vara ärliga). Och det var inte ens särskilt mycket.

En av de andra mammorna fick reda på det och blåser upp det till oanade proportioner. Jag vet inte vad jag ska göra! Några förslag? :(” 

Många av de som kommenterat på delningen i föräldragruppen är rasande – och somliga ironiserar över det hela. Facebook-posten har vållat stor debatt i sociala medier. 

”Det var som den gången jag gjorde lemonad med hjälp av mitt urin en gång. Jag hade inte tid att gå till affären…”, skriver en annan mamma med en stor skopa ironi. 

”Vet inte vad du ska göra? Du kanske inte ska göra brownies med hjälp av tutt-juice för hela jävla skolan. Jag skulle aldrig äta dem om det ens var mitt eget”, skriver en annan upprörd mamma. 

Vad tycker du om bröstmjölksbakverket och mammans tilltag? Dela gärna och se vad dina vänner tycker om saken. 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna