Bruden ser att maken bjuder upp sin mamma – ögonblicket rör alla till tårar

Bröllopet är för många människor den största dagen i hela livet – och därför blir det ofta en känslokarusell fylld av kärlek, skratt, glädje och tårar.

Det är också en dag då vi brukar få uppleva speciella små ögonblick som gör det hela ännu mer vackert och rörande.

Det kanske är brudparets föräldrar som har kokat ihop en liten överraskning, ett känslosamt tal som träffar rakt i hjärtat, en gäst som bjuder på spektakel… eller som i det här fallet, en dans som rör alla till tårar av en väldigt speciell anledning.

Hösten 2008 var det äntligen dags för Kristeena och Luke Rheault att gifta sig i amerikanska West Palm Beach, Florida.

Det var ett speciellt ögonblick för alla inblandade – och kanske inte minst för brudgummens mamma Rebekah, som ett knappt år innan bröllopet hade diagnostiserats med den otäcka förlamningssjukdomen ALS. Hon satt nu i rullstol, medveten om att sjukdomsförloppet kunde gå snabbt då den som drabbas av ALS förr eller senare avlider av andningssvikt – oftast inom två till fyra år efter insjuknandet.

Men nu var hon i alla fall på plats, redo att få uppleva när hennes älskade son skulle säga ja till sin fästmö. Vad Rebekah däremot inte visste var att sonen, Luke, hade bestämt sig för att göra dagen ännu mer minnesvärd för henne… med en mor-och-son-dans till den vackra låten ”Hero” av Mariah Carey.

Inför ögonen på bruden och alla gäster gick Luke ner på knä så han var i samma höjd som sin rullstolsburna mamma. Han kysste henne på pannan, tog hennes hand och ledde henne varsamt runt på dansgolvet – så vackert, starkt och gripande att inte ett enda öga var torrt. 

”Det här är förmodligen det mest rörande ögonblick jag någonsin har upplevt”, skriver bruden Kristeena på Youtube där klippet har setts över 15 miljoner gånger.

Mindre än ett år senare gick Rebekah bort. Men mitt i all sorg hade i alla fall sonen Luke ett minne som han aldrig kommer att glömma bort: ett minne av det där skinande leendet, tårarna av glädje och den stora stoltheten hos mamman när de under ett intimt och känslosamt ögonblick snurrade runt på dansgolvet.

Detta påminner mig om hur viktigt det är att ta vara på varje stund med familjen. Du har bara en mamma och visa henne all din kärlek, för en dag kan det vara för sent.

Du får gärna dela detta om du tycker likadant. Ingenting är mer viktigt än familjen!