Brudparet avbryter första dansen – pekar på mannen i publiken och rör alla till tårar

Ett bröllop är en dag av stor glädje, kärlek och gemenskap kring brudparet, deras vänner och familj. För Jessica Otto skulle hennes bästa vän Michaelas bröllop bli speciellt på många sätt. 

Precis innan paret skulle göra sin första dans pekade hon nämligen på en man i publiken – och bad honom och Jessica att komma upp.

När hon insåg vad det handlade om kunde hon inte hålla tårarna borta – och bröllopsgästerna fick bevittna ett av det vackraste ögonblicket i sina liv.

Jessica Otto hade hållt ihop med sin bästa vän Michaela hela livet. Dessutom hade hon en fin relation med sin pappa och genom åren hade de gjort mängder av saker tillsammans.

Men för några år sedan skulle deras liv vändas upp och ner. Jessicas pappa Petter fick beskedet att han hade fått cancer, en cancer han inte skulle överleva. 

Bildkälla: Skärmdump/ABC

Tillsammans beslutade de sig för att cykla, ett intresse de båda delade, ett årligt lopp för att samla in pengar till det behandlingshem pappa Peter behandlades på – men förra året bröts traditionen.

Peter var alldeles för dålig för att cykla.

Bildkälla: Skärmdump/ABC

Michaela hade inte bara känt Jessica i hela sitt liv. Hon hade ofta varit hemma hos familjen Otto och lärt känna Peter. Det gjorde att hon likt Jessica kände starkt för Peters hemska sjukdom – och beslutade sig för att göra någonting väldigt speciellt.

Michaela insåg att Peter aldrig skulle få uppleva Jessicas egna bröllop. Och tillsammans med sin fru Nora bestämde hon sig därför för att se till att Jessica och hennes pappa skulle få en hjärtvärmande överraskning på deras bröllop. 

Bildkälla: Skärmdump/ABC

När paret gick upp för att dansa deras första dans som nygifta tog Michaela mikrofonen och bad Jessica och Peter att komma upp på dansgolvet. Hon berättade att istället för att hon och Nora skulle få den första dansen var det Jessica och Peter som fick äran. 

– De ropade upp oss på scenen och när vi kom upp förstod pappa vad det handlade om. Det var så osjälviskt av dem att ta tid från deras eget bröllop för att ge oss det här ögonblicket, berättar Jessica för ABC News.

Bildkälla: Skärmdump/ABC

Tillsammans på dansgolvet, till tonerna av The Police klassiska låt ”Every Breath You Take”, dansade Peter och Jessica tätt intill varandra – som brud och brudens pappa, som dotter och pappa.

– Min pappa är en man som inte pratar särskilt mycket, han säger inte hur han känner men han visar det. Han gav oss alla en stor kram.

Även Michaela var tagen av den vackra stunden på hennes eget bröllop. 

– Det var det bästa ögonblicket på bröllopet och jag vet att Nora skulle säga samma sak. Det var inte ett öga torrt i hela lokalen, berättar hon för ABC News.

Bildkälla: Skärmdump/ABC

Vilken oerhört vacker gest av Michaela till Jessica och hennes pappa. Tveka inte på att dela artikeln om du också blev berörd av den här fina historien.