Busschaufförens smarta plan räddade kidnappade 3-åringen. Detta är vad jag kallar en hjälte!

När en 3-åringen försvann från sin mamma vid ett bibliotek utanför San Francisco gick polisen snabbt ut med en efterlysning. En timme senare satt Tim Watson som vanligt i sitt säte på den buss han brukar köra. Vid ett stopp såg han hur en man klev på med en liten pojke. Pojken liknande myndigheternas beskrivning och Tim fick dålig känsla när han såg det något udda paret ta plats i bussen. Tim, som själv är pappa till två små barn, förstod att något var riktigt illa när han såg tårar i den lilla pojkens ögon. Han funderade en liten stund på vad han skulle göra och kom snart på en listig plan för att försöka rädda den kidnappade 3-åringen. Vid en hållplats reste han sig från sätet och vandrade bakåt i bussen. Han talade om för passagerarna att han letade efter en grön ryggsäck som någon lämnat kvar.  Men i själva verket ville han bara kunna ta sig så nära pojken som möjligt, för att se om det verkligen matchade beskrivningen som polisen gått ut med. När Tim såg att pojken hade ett par röda Crocs på fötterna, precis som beskrivits på nyheterna, var han säker på sin sak. Så tyst som möjligt tog han därefter upp telefonen och slog larm till myndigheterna. Polisen väntade vid nästa hållplats, redo att gripa mannen och återförena pojken med mamman!  

Efter händelsen hyllades Tim Watson av ett helt land för sin insats. Själv säger han att han ”bara gjorde vad alla föräldrar skulle gjort i hans situation”.

Här nedan kan du se nyhetsinslaget om Tims modiga insats:

Jag tycker verkligen att Tim förtjänar alla hyllningar i världen. Dela gärna historien vidare om du också vill hylla denna hjälte!