Busschaufför hämtar upp barnen tidigt som vanligt – sen upptäcker föräldrarna att barnen inte är i skolan

Att köra när det är is på vägarna kan vara livsfarligt, framför allt om det rör sig om svarthalka.

Så därför blev föräldrarna i Shelby County i Tennessee i USA inte så förvånade när skolan hörde av sig och meddelande att skolbussen skulle bli försenad eftersom de skulle vänta på att isen smälte lite för att kunna köra tryggt på vägen.

Men tyvärr fick inte busschauffören Wayne Prise meddelande i tid. Han hade redan hämtat upp alla barnen och han visste att om han begav sig ut på vägarna för att skjutsa dem kunde det öka chanserna för att en trafikolycka skulle kunna inträffa. Så istället gjorde han något helt annat…

Istället för att bara vänta i två timmar och låta barnen stirra på sina mobilskärmar visste han att han var tvungen att göra något för att hålla dem sysselsatta.

Det han gjorde kanske inte var det man förväntade sig, men det kom inte som en överraskning för de anställda för Montevallo-grundskolan i  Montevallo, Alabama.

Flickr/cappi thompson

Ni förstår, de känner Wayne. De vet hur fräck han kan vara.

Barnen visste ingenting om vad de skulle vara med om. När de stannade till på en McDonalds måste de ha undrat vad Wayne tänkte göra. Hade han blivit galen?

Men det visade sig att han bara ville bjuda dem på frukostkakor, och betalade för deras frukost som de skulle missa eftersom de inte var i skolan.

Facebook/Montevallo Elementary School

För att sätta det i perspektiv, de var mellan 40 och 50 barn på Waynes buss, så ni kan ju föreställa er att notan måste blivit dyr. När personalen på skolan fick höra vad Wayne hade gjort skrev de så här på Facebook.

”Mr Price, en av våra busschaufförer, visar verkligen vad julen handlar om. I tisdags när det var förseningar på skolan på grund av isiga vägar och vi inte kunde servera frukost, köpte han kakor från McDonalds till alla barnen på sin buss. Vilken fin gest till våra studenter, de kommer alltid att minnas detta!”.

Efter att hela världen fått höra vad Wyane gjorde har han hyllats och lovorden har flödat.

Foto: Shutterstock

Vilken fin grej busschauffören gjorde! Det märks tydligt hur mycket han bryr sig om barnen.

Om du tycker att Waynes gest var fin får du göra dela detta med dina vänner på Facebook.