Busschaufför övergav 6-årig flicka vid vägen – räddades av förbipasserande

Det finns få saker som berör mig så mycket som när barn far illa. De flesta människor skulle aldrig kunna tänka sig att skada ett barn – men tyvärr finns det monster där ute. 

Så när ett barn försvinner är det inte konstigt att föräldrarna befarar de värsta: att barnet blivit kidnappat av någon farlig människa.

Som tur är finns det väldigt många goda människor där ute också. En av dem är Jane Holmes – hjälten i den här berättelsen.

Jane Holmes arbetar som privatdetektiv i Georgia, USA. I december förra året fick hon se något märkligt när hon var ute och körde på Canton Highway. 

En liten ensam flicka som sprang bredvid vägen.

Flickan grät och växlade mellan att gå och springa. Hon verkade förvirrad, som om hon inte riktigt visste vart hon var på väg. Jane såg flickans panikslagna ansikte och insåg att hon var tvungen att ingripa. Hon gjorde en u-sväng och stannade bilen.

Eftersom Jane arbetar som detektiv har hon en videokamera monterad i bilen. Kameran fångade den lilla flickan på bild, strax innan Jane tog hand om henne.

Flickan heter Julianna och är bara 6 år. När Jane frågade varför hon var ensam vid vägen svarade hon: ”Jag tappade bort min familj för bussen körde hem mig och ingen var där”.

Jane körde Julianna till polisstationen och där fick man till slut tag i hennes mamma. Mamman fick i sin tur tag i pappan för att berätta vad som hänt. Pappan berättade att han bett busschauffören att köra dottern till förskolan – inte hem. Men chauffören hade struntat i det och lämnat av flickan vid bostaden där ingen var hemma.

Det visade sig senare att busschauffören var en vikarie, och den 48-åriga kvinnan fick senare lämna sitt jobb eftersom hon utsatt ett barn för fara.

Jag är så glad att det slutade väl – och att det var en snäll kvinna som hittade Julianna, och inte någon annan. Efter händelsen har dessutom Julianna och Jane blivit goda vänner. 

Här nedan kan du se ett reportage om händelsen.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna