Busschauffören Ari trodde han såg sopsäck i diket – tvärnitade när han insåg allvaret

De flesta av oss är förskonade från att hitta en livlös person utan någon vetskap om vad som hänt. För hur vet man vad man ska ta sig till vid ett sådant tillfälle?

Det viktiga är att ingripa, för det kan handla om liv och död. Det var åtminstone vad som fick busschauffören Ari Kimari från Falköping att agera när han såg något misstänksamt längs vägen. Det visade sig att Ari räddade livet på en person som ingen lagt märke till.

Falköpingsbon Ari Kimari hade just anlänt till jobbet i tisdags och backat ut sin buss ur garaget när han fick se något märkligt. I vanlig ordning åkte han förbi Vartoftaskolan, och eftersom marken var täckt av snö lade han märke till något svart på marken. När han passerade fick han för sig att det svarta rörde på sig, vilket fick honom att köra ännu ett varv för en extra koll. 
— Det var en man i yngre medelåldern. Han var iklädd typ finbyxor, tunn skjorta, ganska tunn jacka, skor, men inga strumpor, berättar busschauffören för Falköpings Tidning

Facebook/Ari Kimari

Ari förstod att mannen skulle kunna frysa ihjäl om han låg kvar där, därför tvekade han inte att ta in honom i bussens värme. 

Ari som just påbörjat sitt arbetspass för att köra linje- och skoltur mot Ugglum hade ont om tid och visste inte vad han skulle göra, men att lämna mannen var inte ett alternativ. Ari tog med mannen på bussen, och när de passerade Falköpings centralstation fick han följa med in i den varma väntsalen.

Ari åkte och körde sin tur men återvände till stationen efter två timmar. Mannen satt då kvar men möttes strax av en person som sa att denne kände honom och skulle hjälpa till.

Tydligen ska mannen ha haft ont i en fot, det berättar Ari för Falköpings Tidning
— Till vem ska man egentligen vända sig när en sådan här situation uppstår? Nu löste jag det på mitt sätt och såg till att han kom in i värmen, men jag hade givetvis velat göra mer för honom, men som sagt, jag visste inte vem jag skulle kontakta, säger Ari. 

Att Ari inte visste vad han skulle göra är förståeligt, men hade han inte stannat när han såg något misstänksamt hade mannen i snön kanske aldrig blivit upptäckt. Vi behöver fler som Ari som ingriper när något känns fel, dela gärna om du håller med.