Busschauffören Ari är en riktig hjälte – skjutsade diabetessjuke Hugo, 9, hela vägen hem

När den 9-årige pojken Hugo kände sig låg agerade busschauffören Ari Amin, 47, direkt.

Han körde till affären, köpte en dricka åt pojken – och skjutsade honom sedan hela vägen hem.

– Att någon annan bryr sig på det sättet, fast han inte behöver, är otroligt, säger Hugos mamma Elin till Aftonbladet.

9-årige pojken Hugo har diabetes. I vanliga fall brukar han alltid ha med sig någonting att dricka till skolan, om blodsockret skulle sjunka. Men den här dagen hade han ingen dricka med sig, och på bussen på vägen hem började han känna sig låg.

Det var då busschauffören Ari Amin, 47, valde att göra det hjärtevärmande.

Ari insåg att Hugo behövde socker och körde en omväg till en närliggande Coop-butik. Han köpte en dricka till Hugo och började sedan köra hem honom. I vanliga fall släpper bussen av Hugo cirka 200 meter från hemmet. Men den här gången skjutsade Ari honom hela vägen till dörren.

– Om Hugo blir väldigt låg innan han får i sig någonting så kan han ju tuppa av och börja krampa i värsta fall. Som diabetesförälder är man alltid orolig att något ska hända. Man möter också många fördomar och okunskap kring diabetes. Men han insåg allvaret i situationen, säger Hugos mamma Elin till Aftonbladet.

Bildkälla: Shutterstock

”Jag vill ge ljus till folk”

Efter händelsen skickade Elin ett tack-SMS till Ari och hon är väldigt tacksam över hans agerande för Hugo.

Trots att Ari gjorde någonting väldigt fint för en annan medmänniska den där dagen är han själv lugn. Han konstaterar att han helt enkelt försöker sprida glädje till folk runt omkring sig, oavsett om de är främlingar eller inte.

– Jag fick ett väldigt fint sms av henne, men det är lugnt. Jag har själv barn. I hela mitt liv har jag sagt att jag vill vara som ett ljus. Jag vill ge ljus till folk runt om mig, säger han till Aftonbladet.

Vi behöver fler som dig Ari, du är en riktig hjälte. Tryck gärna på DELA här nedanför så fler får läsa om Aris fina insats!