Busschauffören Göran förbjuds att jobba i shorts – i protest kör han i kjol

Alla som någon gång åkt kollektivt vet hur varmt och kvalmigt det kan bli på bussar när temperaturen är hög. Att jobba i kortbyxor skulle underlätta en hel del för alla busschaufförer på deras långa turer fram och tillbaka, men tyvärr är det ett brott mot klädkoden. Busschauffören Göran Sandberg tyckte att det var märkligt att män förbjuds shorts när kvinnor får bära kjol, därför kom han på en klockren kontring. 

49-åriga Göran Sandberg jobbar som busschaufför för företaget Transdev. Under de dagar när solen lyser in mot de stora glasrutorna blir det snabbt varmt i förarhyttan där Göran sitter. Att dörrarna öppnas och stängs när folk passerar gör det inte lättare att jobba i långa byxor, och ibland kan det bli rent av outhärdligt. 

Detta hindrar dock inte företaget från att förbjuda personalen att jobba i kortbyxor, men kjol för kvinnor är okej. Det fick Göran lära sig den hårda vägen då han anmäldes en dag när han bar shorts, det var då han fick en idé. 
– De tillåter den kvinnliga kåren att ha kjol, och tydligen även män, men vi har ingen möjlighet att beställa kjolar genom vår webbshop där vi beställer uniformen. Loggar jag in som manlig anställd kan jag inte välja att beställa kjol, men kvinnor kan det, berättar Göran för SVT

Sedan Göran började bära kvinnokjol har aldirg något klagat, tvärtom så har han positiva kommentarer. Dock menar han att det inte ska behlva vara en grej att han bär kjol, då syftet är att visa en poäng.
– Samtidigt är det ganska bra, fler män skulle behöva prova på det. Men egentligen är det lite trist att det år 2017 ska vara en stor nyhet när en karl ska ta på sig en kjol, säger han till SVT. 

Det borde vara samma arbetsvillkor för alla individer. Göran visade sin poäng på ett ganska klockrent sätt, dela gärna om du håller med.

 
 

Läs mer om...