Busschauffören Lena hyllas – för att hon slängde av stökig elev: ”Ska inte behöva uppfostra deras barn”

När busschauffören Lena Furuskog, 51, fick nog av ungdomarnas stök och ignorans på bussen satte hon ner foten. Efter flera tillsägelser valde hon att slänga av en elev som inte skärpte sig. Nu hyllas hon över hela nätet.

– Föräldrarna måste våga säga ifrån och ställa krav på sina barn. Vi ska inte behöva uppfostra deras barn. De ska veta hur man beter sig mot folk. Är det fler som resonerar som hon gör är det ju fruktansvärt, säger Lena Furuskog efter att en mamma kontaktat henne på Facebook.

Lena Furuskogs vanliga runda på vardagsmorgnarna går mellan Nässjö, Eksjö och Vetlanda. Mellan just Vetlanda och Eksjö är det många gymnasielever som kliver på, och några av dessa brukar på rutin bete sig ohövligt på bussen.

Flera gånger har Lena bett dem att ta ner deras smutsiga och leriga skor från sätena, samt plocka upp skräpet de lämnar. Eleverna har dock aldrig lyssnat, utan struntat i Lenas ord och lämnat skräp och tryckt in tomma läskburkar mellan sätena.

Efter att ha plockat upp elevernas skräp allt för många gånger kontaktade bussbolaget rektorn på skolan där eleverna går, men det gav ingen effekt enligt Aftonbladet.

 

Facebook/Lena Furuskog

Slängde av stökig elev

I måndags rann bägaren över för Lena. Efter att ha ignorerats gång på gång valde hon att slänga av en av den elev som stökade.

– I månader har jag gått bak och sagt att de måste skärpa sig. Jag sa att blir det ingen bättring så åker de av. Och där är vi i dag, nu slänger jag av dem, säger Lena Furuskog.

Eleven bad om ursäkt

När Lena berättade om händelsen på Facebook visade det sig att hon stöttades av många, och nu hyllas hon överallt i sociala medier.

När budskapet nåddes av eleven kom denne och bad om ursäkt till Lena dagen efter.

– Jag blev jätteglad, det var ett stort steg att våga be om ursäkt, säger Lena till Aftonbladet.

Foto: Janerik Henriksson/TT. OBS. Bussen på bilden har ingenting med händelsen att göra.

Det är inte alla som vågar stå på sig såhär. Ungdomar måste lära sig att bete sig bättre. Dela för att hylla Lena du med.