Busschauffören ser kvinna som vill ta självmord – tvärnitar och ställer 1 livsavgörande fråga

Vardagshjältar kommer i många former, vare sig det handlar om att ta hand om djur, hjälpa till i närområdet eller faktiskt rädda liv.

Den här busschaufförens dagliga tur skulle ta sig en rejäl vändning när han såg en kvinna stå över räcket på en bro. 

Han tvärnitade bussen, öppnade dörrarna och ropade en fråga till kvinnan. Det skulle ge situationen en rejäl vändning.

Det var en helt vanlig morgon på jobbet för busschauffören Darnell Barton. Som vanligt hade han inlett sin bustur och plockade upp människor på väg till sina arbeten.

Men turen skulle ta en abrubt vändning.

Bildkälla: Youtube/USNews001

När han kom fram till en av stadens broar såg han någonting märkligt. En kvinna satt på andra sidan räcket av bron och nedanför strömmade trafiken oavbrutet. Darnell förstod att det inte var ett skämt – utan att kvinnan eventuellt var på väg att ta sitt eget liv. 

Utan att tveka insåg Darnell att han behövde göra vad han kunde för att hjälpa till. I nuläget var hans passagerares tidsschema inte det viktigaste, det var kvinnan som satt på bron. 

Bildkälla: Youtube/USNews001

Han stannade bussen och ropade på henne, men fick inget svar. Då beslutade han sig för att ingripa. Han öppnade dörrarna till bussen och frågade kvinnan: ”Frun, det ser ut som om du har en dålig dag, kan jag ge dig en kram?”. 

Darnell hade tidigare en utbildning som volontärbrandman och han visste efter sin utbildning att nyckeln till att handskas med självmordsbenägna var att aldrig sluta prata och inte lämna dem ensamma.

Han kunde, pratande, gå fram till kvinnan, ta henne i sina armar och frågade om hon inte skulle komma över på andra sidan i stället. Det var då kvinnan gjorde precis det, kom tillbaka på den säkra sidan räcket. 

Bildkälla: Youtube/USNews001

I all hast hade Darnell lyckats ringa till polisen som direkt skickade en bil.

Efter att ha suttit med kvinnan en stund kom polisen och till rungande applåder från sina passagerare på bussen, som möjligen redan var sena till jobbet eller skolan, kunde Darnell återvända till sin buss för att fortsätta dagen. 

Bildkälla: Youtube/USNews001

Ibland krävs det bara lite uppmärksamhet för att vi ska kunna göra stor skillnad, precis som Darnell.

Hans otroliga instinkt att hjälpa kvinnan på bron kan ha räddat ett liv – och förhoppningsvis kan han i fortsättningen köra sin dagliga tur över bron och tänka att han gjort något otroligt för en annan människa.

Darnell är en sann hjälte. Dela gärna artikeln med dina vänner för att sprida hans inspirerande agerande!