Busschauffören skickar med barnet en lapp till mamma, när hon börjar läsa forsar tårarna

Om ditt barn fått med sig en lapp hem, så brukar många genast frukta det värsta, antingen är det en kallelse till ett tråkigt föräldramöte, eller så har kanske din lilla gulleplutt inte varit så där gullig som hon eller han brukar.

Så när syskonen Annaliese och Jorge en dag kom hem med ett brev i ryggsäcken visste inte föräldrarna riktigt vad de skulle tro.

Brevet var från busschauffören som kör barnen till skolan varje dag – men det var inte alls någon uppläxning eller varning.

Shutterstock

Tvärtom hade busschauffören Cindy Clausen sett hur syskonen varje dag visade kärlek och omtanke mot en funktionshindrad pojke som annars var ensam, utstött och hade det jobbigt i skolan.

Barnen hade hjälpt pojken att känna glädje över att gå till skolan igen – och Cindy ville nu förklara hur underbart hon tyckte att föräldrarna hade uppfostrat sina barn.

Hon bestämde sig därför för att skriva ett brev.

I lappen till föräldrarna Jorge Sr. och Leonor, som publicerades på Facebook-sidan Love What Matters och som på bara några dagar fått tusentals reaktioner och delningar, skrev hon:

”Kära Jorge och Leonor,

Jag känner mig tvungen att skriva till er och berätta hur underbara era barn är, från insidan och ut! Det här kan endast komma från hemmet, från ert tålamod och vägledning, och de exempel ni statuerar och lär ut.

Jag har ett barn på min buss som heter Jackson. Båda era barn har visat honom så mycket medkänsla och stöd. Varje dag frågar era barn om de kan sitta bredvid Jackson på bussen.

Vissa dagar är Jackson lite ledsen när han kliver på bussen, men så fort han ser Annaliese och Jorge spricker han upp i ett leende. Jackson har svårigheter att röra sig och det tar lite tid för honom att komma fram till sin plats.

I dag vände sig Annaliese om från sin plats och sa ’Kom igen Jackson, du klarar det här’ och när vi kom fram till skolan tog Jackson på sig uppdraget att själv bära ut sin ryggsäck.

Jag vet att ni är medvetna om hur underbara era barn är, men jag ville att ni skulle veta att det syns!”

Cindy Clausen

Buss 50”.

Facebook/LoveWhatMatters

I en värld där vi pratar så mycket om hemskheter hela tiden, tycker jag verkligen att det är viktigt att vi delar med oss även av historier som denna!