Byggarbetaren skriver meddelande till sjuka tanten – blir rörd när han ser hennes svar

88-årig Gloria Porter från Pennsylvania, USA var inlagd på Excela Frick Hospital för att hon hade lite problem med hälsan. Alla som legat på sjukhus vet att det inte är så roligt, och tiden brukar krypa fram.

För att få tiden att gå brukade Gloria titta ut genom fönstret som fanns i hennes sjukhusrum. Utanför byggdes en ny entré till sjukhuset, och flera män i hjälmar klättrade omkring på stålbjälkarna utanför.

En dag när det var riktigt kallt och snöade stod Gloria och oroade sig för männen, det såg livsfarligt ut när de klättrade omkring på stålbjälkarna utanför.

En av de arbetande männen, Jeff Reick hade flera dagar i rad sett Gloria i fönstret och oroat sig för henne. Han vinkade till Gloria, och hon vinkade tillbaka, då såg hon att han skrivit någonting i krita på en av stålbjälkarna. “Krya på dig”.

“Jag såg tanten i fönstret som tittade ut, och tänkte att det skulle en snäll gest att skriva krya på dig” säger Jeff till Pittsbrugh’s Action News.

Men det var Glorias svar som är det rörande i denna historia.

Gloria som så klart ville gengälda den vänliga gesten skrev ner   ” var försiktig” på en lapp som hon satta upp i sitt fönster.

När Jeff såg lappen vände han sig direkt till sin Kollega och sa: ”såg du det där?”

Jeff blev helt tagen av lappen, det var precis vad kollegorna behövde höra den blåsiga dagen som gjorde deras arbete extra farligt. Säkerhet är någonting de tar på yttersta allvar.

Samma dag kom en främling fram med ett kuvert till Jeff och hans kollegor. Det innehöll lunchpengar till allihopa, ytterligare en gest som värmde männen den kalla dagen.

Tänk vad mycket några vänliga ord kan värma.

Dela gärna denna fina berättelse med vänner och familj, kanske inspirerar det fler till att förgylla en främlings dag.