Bilden på pappan och sonen får hela nätet att rasa. Se du detaljen?

I dagens samhälle pratar vi väldigt mycket om jämställdhet. Det ska vara lika lön för lika arbete, kvinnor ska ha samma rättigheter som män och vi ska dela på föräldraledigheten.

Och självklart ska vi ha ett jämställt samhälle.

Efter en upptäckt i badrummet på en offentlig toalett som han beslöt sig en tvåbarnspappa för att skriva ett inlägg på sociala medier.

Så här skrev han:

Den här dagen var precis som alla andra. Jag och min familj satte oss i bilen för att göra några ärenden nere på stan.

Jag ville skämma bort min fru med en trevlig familjemiddag, eftersom att hon är en hårt arbetande mamma, beslöt jag att familjen skulle äta middag på restaurang den här kvällen.

Efter att vi hade beställt behövde min 12-åring gå på toaletten. Jag tänkte att jag skulle slå två flugor i en smäll och tog med mig båda sönerna för toalettbesök och blöjbyte.

Jag är van vid att åka till olika platser och byta på min son i mitt knä, vilket är varför, som ni kan se i bilden, han är så bekväm med våran rutin.

Den enda skillnaden är att min äldsta son (som var min hjälpreda den här gången), inte bara räckte mig tvättlappar och blöjor, han tog också några bilder under tiden.

När vi kom tillbaka till bordet tyckte han att det skulle vara roligt att visa mamma ’hur pappa byter blöjor på hans lillebror (i knät).’ Familjen skrattade åt att han var så bekväm, han bara låg där, men min fru lade också märket till att hon aldrig behövt byta på honom så där.

Det finns alltid ett skötbord när hon går på toaletten. Speciellt i badrum på restauranger som är så ”fina” som den vi åt på.

Att byta på min son på det sättet är normen för mig. Jag har inte ens funderat över det.

Det enda jag tänkt på är att ’min son behöver ny blöja låt mig byta på honom.’

Inte förrän min fru gjorde min uppmärksam på det började jag tänka, ’Är bristen i vårt faderskap så dålig i vårt samhälle att restauranger inte ens bryr sig om att sätta in skötbord på herrtoaletter?’

Nej, jag kommer inte att starta någon demonstration för pappor. Inte heller kommer jag att protestera för att pappor ska ha samma rättigheter som våra motsvarigheter. Jag hoppas bara att det här inlägget kommer att visa att det finns bra pappor där ute som tar ansvar varje dag.

Som inte har något emot att sitta uppe hela nätterna med en gråtande bebis eller att byta blöjor (även om det inte är det vanliga sättet att göra det på).”

Dela artikeln på Facebook så att fler får ta del av den här pappans viktiga budskap!