Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Caleb överraskar den döva kunden med teckenspråk.

När Caleb Francis skulle bestämma sina valfria tillvalskurser i gymnasiet fanns det många att välja mellan. Caleb bestämde direkt att kan inte skulle välja någon konstkurs eller liknande. Inte heller de klassiska språken lockade honom. Flera av hans vänner valde att läsa spanska eller franska men Caleb kände för att göra något annorlunda.

Till slut bestämde han sig för att läsa teckenspråk – trots att han inte kände någon döv person.

Han visste det inte då, men hans val skulle visa sig ha stor betydelse för honom två år senare.

Så fort Caleb började lära sig teckna blev han förvånad över hur lätt han hade för språket. Han visste inte riktigt hur han skulle ha användning för det än, men misstänkte att teckenspråk kunde komma till nytta någon gång i livet.

Två år senare jobbade Caleb i kassan på restaurangen Taco bell när en kund kom fram och såg förvirrad ut. Det visade sig att han var döv och inte viste hur han skulle göra för beställa. Caleb började genast teckna till kunden och frågade vad han kunde hjälpa honom med.

Resten av besökarna i lokalen blev förvånade över att en anställd på restaurangen kunde teckenspråk, en av dem passade till och med på att filma Calebs interaktion med den döve kunden. Klippet lades ut på nätet och fick genast massor av uppmärksamhet. Efter flera hundra delningar och likes blev Caleb en riktig kändis i området.

Efteråt har många pratat med Caleb om klippet, och berömt honom för att han kunde hjälpa mannen.

Hans chef är också väldigt nöjd med att ha honom som anställd.

– När jag såg klippet blev jag väldigt glad och stolt. Han är så bra med kunderna, berättar han för ABC.

Men Caleb vill inte ha någon beröm för att han kan teckna.

– Många människor säger ”du gjorde förmodligen hans dag så mycket lättare”. Men de förstår inte att det här är precis lika roligt för mig, när jag får teckna till andra människor, berättar Caleb.

Vad fint! Caleb lärde sig inte bara ett nytt språk, det visade sig att han lärde sig att älska teckenspråk. Och nu kan han kommunicera med sina kunder och underlätta för dem också.

Här nedan kan du se ett tv-inslag om Caleb.

 

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 
 

Läs mer om...