Camils son skar sig på idrotten och var nära att dö av köttätande bakterier.

Att ens son eller dotter ska bli allvarligt sjuk är förmodligen varje förälders värsta mardröm. Camil Flores från USA vet precis hur fruktansvärt det kan vara. Som tur var slutade det väl den här gången.

Allt började med att sonen fick ett lite skärsår på fotbollsträningen.

Camils 13-åriga son tränade amerikansk fotboll i skolan när han av misstag skar sig på hjälmen. Det var ett litet skärsår, och inget att bry sig om tyckte han. Men några timmar senare började han må dåligt.

Sonen kräktes och blev mycket sjuk. Camil förstod att något inte stod rätt till – men hon visste inte att det hade något samband med skärsåret på handen. Men morgonen efter hade något hänt.

Sonens finger var tio gånger så stort som de andra fingrarna, och han mådde fortfarande mycket dåligt. Det här var inget vanligt skärsår som de först trott – det här var en allvarlig infektion.

Hon skyndade sig att ta sonen till sjukhus.

– När kirurgen kom in kunde hon inte knappt tro hur allvarligt det var. Fingret var missfärgat, han hade ingen känsel, svullnaden bara ökade och antibiotikan fungerade inte, berättar hon i ett nyhetsinslag.

Sonen hade drabbats av en köttätande bakterie som kallas nekrotiserande fasciit. Om inte Camil hade agerat så snabbt och tagit honom till sjukhuset hade läkarna tvingats amputera hela armen, och i värsta fall hade sonen inte överlevt.

Men nu lyckades läkarna få bukt med infektionen i tid. 

Bakterierna som orsakat infektionen hade funnits på hjälmen som han använt på fotbollsträningen. Via skärsåret hade de tagit sig in i huden och det tog bara några timmar innan sonen blev sjuk.

Personalen på skolan är förtvivlade över det som hänt och såg genast till att rengöra all fotbollsutrustning efter den otäcka händelsen.

Sonen kommer inte att behöva amputera handen, men han fick allvarliga skador som kommer ta tid att läka.

Mamman uppmanar nu alla som hanterar idrottsutrustning att rengöra den noga med bakteriedödande medel. Hon uppmanar även föräldrar att hålla koll på alla skärsår som deras barn får, även om det bara är små och till synes obetydliga sår.

Jag kan inte låta bli att dela Camils varning. Usch, vilken obehaglig upplevelse för familjen. TUR att det slutade väl!

Här nedan kan du se ett tv-inslag om händelsen. Men jag vill varna för lite obehagliga bilder!

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna