Cancersjuk småbarnsmor ser rött på de som trotsar corona-karantän: ”Vi andra kan dö av detta”

På kort tid har coronviruset orsakat stora problem i flera delar av världen. Förutom att tiotusentals insjuknat så har flera dött till följd av smittan.

I Norge har hundratals invånare satts i karantän för att förhindra spridning av smittan, som tar över allt mer. Men trots restriktionerna så är det många som trotsar karantän. Detta får cancersjuka småbarnsmamman Rebecca Island att se rött.

Det var Dagrun Waag, nödlägeskontakt i norska Bergens kommun, som gick ut med uppmaningen:

– Vi har fått flera rapporter om personer som vi antog var i hemkarantän, lever som de normalt sett gör, bortsett från att de inte går till jobbet. Tips säger att dessa personer lämnar sin karantän för att gå till affären och till gymmet bland annat. Detta får man inte göra, säger Dagrun Waag till Bergens Tidende, enligt Dagbladet.

Vi vet att coronaviruset sprids via närkontakt med andra människor, därför bör smittade, eller eventuellt smittade stanna hemma från sociala ytor där man delar toaletter och annat. Därför har flera svenska skolor stängt igen tillfälligt.

Trots detta bryter folk mot karantänuppmaningen, och rör sig på platser där det finns mycket folk. Detta gör småbarnsmamman Rebecca Island upprörd. På grund av hennes cancer hör hon till den grupp som riskerar drabbas hårt av viruset.

Kur nr. 2💉 Nyter en kopp te og gleder meg til mat etter nesten 50 timer faste😋 Kjører rosa stil for anledningen🎀 God helg i møkkaværet☔️

Gepostet von Rebecca Island am Freitag, 26. August 2016

36-åriga Rebecca har dåligt immunförsvar på grund av den cancerbehandling hon genomgår, därför känner hon med flera som oroar sig över att smittas av viruset, som kostat flera liv.

”Detta gör mig vansinnigt frustrerad. Som cancersjuk småbarnsmor som kämpar för att överleva sin sjukdom som vill ta livet av mig är jag helt beroende av min hälsa och den hjälp jag kan få på sjukhuset”, skriver Rebecca.

I ett längre debattinlägg i norska Dagbladet skriver hon även att ”Vi andra kan dö av detta”.

Hennes uppmaning har fått stor respons av många som delat hennes inlägg, varpå hon skrivit ett till om sin tacksamhet.

I dag ser det ut som om jeg stikker hodet mitt frem overalt, da jeg har blitt intervjuet av både Bergensavisen, Bergens…

Gepostet von Rebecca Island am Mittwoch, 4. März 2020

Dela gärna denna mammas kloka ord. Respektera smittan och vad den gör med folk som har dåligt immunförsvar eller redan är sjuka.