Cancersjuka dottern lämnar hemligt meddelande som rör familjen till tårar.

Vid 12 års ålder fick Athena Orchard det fruktansvärda beskedet att hon hade drabbats av cancer. Men Athena fortsatte att vara positiv och såg hela tiden till att nära och kära höll humöret uppe. Ett år senare gick hon bort – och kvar stod familjen med mamma, pappa och 9 syskon i stor sorg och saknad. Vad de inte visste var att Athena hade lämnat ett sista, rörande avtryck bakom sig i jordelivet. Några dagar efter att Athena somnade in skulle föräldrarna Dean och Caroline gå igenom tillhörigheterna i hennes sovrum, när de noterade något speciellt på baksidan av spegeln som stod lutad mot en vägg. Där fanns ett 3000 ord långt, hemligt meddelande…  

När Athena fick reda på att hon hade drabbats av cancer bestämde hon sig för att berätta vad kärlek var för henne, vad lycka betydde och hur viktigt det var att leva varje dag som om det vore den sista.

Så här skrev hon i det sista minnet som för alltid kommer leva kvar hos familjen:

”Lycka är upp till oss själva. Det kanske inte handlar om det lyckliga slutet, det kanske handlar om hela berättelsen. Meningen med livet är ett liv av mening. Skillnaden mellan vanligt och extraordinärt är det där lilla extra. Lycka är en riktning, inte en destination. Tack för att ni finns. Var glada, var fria, tro, för evigt unga. Ni vet mitt namn, inte min berättelse.

Ni har hört vad jag har gjort, men inte vad jag har gått igenom. Kärlek är som glas, det ser så vackert ut men det splittras lätt.

Kärlek är sällsynt, livet är märkligt, inget varar för evigt och människor förändras. Varje dag är speciell, så gör det mesta av det, du kan ha ett liv som slutar i sjukdom i morgon så gör det mesta av varje dag. Livet är bara dåligt om du gör det dåligt. Om någon älskar dig, då kommer de inte låta dig glida undan oavsett hur tuff situationen är. Kom ihåg att livet är fullt av upp- och nedgångar.

Ge aldrig upp något du aldrig kan gå en dag utan att tänka på. Jag vill vara flickan som gör de dåliga dagarna bättre och flickan som får dig att säga att ditt liv har förändrats efter att du träffat henne!

Kärlek handlar inte om hur mycket du säger jag älskar dig – det handlar om hur mycket du kan visa att det stämmer. Kärlek är som vinden, du kan känna den men du kan inte se den. Jag väntar på att bli förälskad i någon som kan jag öppna mitt hjärta för. Kärlek handlar inte om vem du kan tänka dig att spendera framtiden med, det handlar om vem du inte kan spendera ditt liv utan… Livet är ett spel för alla men kärlek är priset. Bara jag kan döma mig.

Ibland gör kärlek ont. Nu kämpar jag mot mig själv. Baby, jag kan känna din smärta. Drömmar är min verklighet. Det gör ont men det är okej, jag är van vid det. Var inte snabb med att döma mig, du har bara sett vad jag har valt att visa för dig… Du vet inte sanningen. Jag vill bara ha kul och vara lycklig utan att bli dömd.

Det här är mitt liv, inte ditt liv, så oroa dig inte över vad jag gör. Människor kommer att hata dig, rata dig, bryta ner dig, men hur starkt du står kvar, det är det som gör dig till… dig!

Det finns ingen anledning att gråta eftersom jag vet att du kommer vara vid min sida.”

Här kan du se en intervju med Athenas mamma och pappa:

Days after their 13-year-old daughter died, Dean and Caroline moved the full-length mirror in her bedroom. That’s when…

Publicerat av LittleThings.com den 6 april 2016

Dela gärna vidare så att fler kan läsa Athenas rörande budskap om vad livet verkligen betyder.