Cancersjuka flickan vinkade varje dag till byggarna. När jag ser deras svar brister mitt hjärta.

Det är något som hugger tag i hjärtat när små barn drabbas av cancer. Och med 2-åriga Vivian Keith är det ingen skillnad, hennes kamp mot den elakartade sjukdomen är verkligen något ingen familj ska behöva ta sig igenom. Därför är allt stöd oerhört viktigt.

 

Byggarbetare fyller en viktig funktion i vårt samhälle. De sliter hårt fysiskt och bygger allt som vi ibland tar för givet ska finnas i vår vardag. Nyligen började amerikanska byggarbetare att jobba med att föra upp sjukhuslokaler i St. Louis, USA och det är där den här hjärtvärmande historien är hämtad ifrån.

Tvååringen Vivian Keith såg ofta byggarbetarna från sitt sjukhusfönster på barnsjukhuset på andra sidan vägen. Hon var, som många andra barn, fascinerad av allt som pågick vid byggarbetsplatsen. Den cancersjuka tjejen brukade vinka till byggarna och hon slutade inte förrän hon fått svar. Ofta vinkade byggarbetarna tillbaka till den lilla flickan, men en dag bestämde de sig för att göra något mer. När jag ser vad de hittade på blir jag varm i hela själen! Det är sådant här som gör att vardagen blir lite lättare för cancerpatienter och deras anhöriga.

Dela gärna med dig av den här fina historien om du tycker byggarbeterna förtjänar att hyllas för sin medmänsklighet.
Här kan du se ett klipp om Vivian och vad byggarbetarna gjorde för henne:

Varje år drabbas 300 barn i Sverige av barncancer. Barncancerfonden är den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige, helt utan bidrag från stat, kommun eller landsting. Ditt bidrag gör skillnad. (Annons från Barncancerfonden) Klicka här för att bli barnsupporter.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna