Cancersjuka Noelia, 3, hade några sista önskningar – då hörde hockeyprofilen av sig med ofattbar gest

3-åriga Noelia Ölander är sjuk i cancer, och i början av året konstaterade läkarna att cellgifterna inte verkar längre och att hon därför bara har några månader kvar att leva. 

Hennes föräldrar har nu bara ett mål – att göra hennes sista tid i livet så bra som möjligt. Efter att ett Facebookinlägg om Noelias sista önskningar kom ut fick familjen ett meddelande från ingen mindre än hockeyprofilen Mikael Fahlander, som skrev att han ska se till att alla Noelias önskningar uppfylls. 

Det var i augusti 2015 som lilla Noelia Ölander fick sitt cancerbesked efter att läkarna hittat en ovanlig tumör i hennes hjärna. 

YouTube/Nyhetsmorgon

Sedan dess har Noelia genomgått fyra hjärnoperationer, 32 strålningsbehandlingar och dubbla stamcellstransplantationer i hopp om en ljusare framtid. Men i början av året kom mardrömsbeskedet om att det inte finns något mer som läkarna kan göra, det berättar Expressen.

En kvinna vid namn Melody Berg skrev ett Facebookinlägg om lilla Noelias sista önskningar i livet, och till familjen stora förvåning ledde det till ett meddelande från Mikael Fahlander, före detta starke man i örebro Hockey. 
– Det var helt otroligt, att någon bara kan höra av sig på det sättet. Man blir tagen, kan man säga. Så jag har mailat honom och frågat hur vi ska gå till väga, säger Noelias pappa Marcus till Expressen.

Noelia har pratat om hur gärna hon vill gå på Liseberg, åka motorcykel, rida på en häst och massa andra aktiviteter, detta ska nu Mikael Fahlander ordna. För Expressen berättar hockeyprofilen att han läst om Noelia på Facebook efter att en bekant gillat en status.
– De har kämpat så. Flera gånger i rad har cancern försvunnit och kommit igen. Jag fattar inte hur de orkar med det. Jag hade brutit ihop. Något måste man göra. Speciellt efter fredagen också. Jag var inne på Åhléns när det brakade ihop. Det var jävligt nära. Jag hade skänkt pengarna även om det inte hade hänt, men man var väl extra känslig, säger Fahlander till Expressen

Noelia har tidigare uppmärksammats i media, bland annat i TV4 Nyhetsmorgon. 

Det finns en insamling för Noelia dit man kan överföra pengar om man vill hjälpa till. Läs mer på Noelias hemsida: SuperNoelia.

Dela gärna för att låta fler känna till insamlingen för cancersjuka Noelia 3 år.