Canersjuke Samuel, 6, kan inte vara i folksamlingar – då fick han biografen för sig själv

Sexårige Samuel ville så gärna se den nya Legofilmen, men hans cancer har brutit ner immunförsvaret så mycket att han inte kan vistas bland folkmassor. Då gjorde biografchefen Jonas Lejeviken något som Samuel aldrig glömmer.

För sexårige Samuel blev inte sommaren som för många andra pojkar i hans ålder. I maj diagnostiserades han med blodcancer, vilket gör att just nu genomgår en tuff behandling.

Precis som många andra barn så älskar Samuel Lego, därför var han eld och lågor när han hörde att den nya Lego Ninjago-filmen går på bio, men hans nedbrutna immunförsvar tvingade hans mamma att säga nej.
– Jag pratade med honom och sa att ”det funkar inte, vi kan inte gå på bio nu. Vi får se den på dvd”, säger mamman Anna Stedt Forsberg till Aftonbladet.

 

Fick en idé värd att testa

Det krossade mamma Annas hjärta att neka sin son att gå på bio när det var allt han ville, därför fick hon en idé. Hon hörde av sig till Bio Capitol i Varberg där de bor, för att berätta om sonens vilja att se filmen. Hon visste inte om hon ens skulle få något svar, men till hennes stora glädje svarade biografchefen Jonas Lejeviken snabbt, det berättar Hallands Nyheter.

Biografchefen stängde bion och bjöd in Samuel som fick han biosalongen för sig själv, något som fyllde hans hjärta med glädje.
– De köpte biljetter, godis och popcorn som vanligt. Efter filmen kom han ut med ett stort smil på läpparna. Då hade han fått käka popcorn och kolla på sina favoriter, säger Jonas Lejeviken till Hallands Nyheter.

Efter biobesöket ha Samuels familj riktat ett stort tack till Jonas Lejeviken som ställde upp.
– Han ska ha all kärlek och cred för att han ställde upp, säger mamma Anna till Aftonbladet.

 

[+] Fick en egen biostund.

Posted by Hallands nyheter on miércoles, 11 de octubre de 2017

 

För ett cancersjukt barn som begränsas på grund av sin sjukdom så betydde den här gesten otroligt mycket. Samuel hade ett stort leende på läpparna tack vare vardagshjälten Jonas, dela gärna för att hylla hans gärning.