Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Carola fick nog och åkte till Grekland för att hjälpa. Nu öppnar hon upp sitt hem för flyktingar.

Carola Häggqvist är inte bara en fantastisk artist och underhållare. Hon har även ett hjärta av guld. Nu berättar artisten om hennes senaste engagemang för flyktingar i kris. Carola reste till ön Kos i Grekland där hon under vecka hjälpte till att ta emot flyktingar. Dessutom har Carola välkomnat fem flyktingar till sitt hem i Stockholm, skriver DN.  

Det var för två veckor sedan som Carola Häggqvist fick nog. Hon började samla ihop kläder hemma och packade resväskorna. Hon tog sig till Kos i Grekland, en ö som tar emot väldigt mycket flyktingar, och erbjöd sin hjälp.

– Jag hade en öppen period efter sommarturnén och kände att ”nu kan jag åka ner”. Jag ville finnas på plats för människorna som tar sig över Egeiska havet. Den veckan har förvandlat mitt liv, säger hon i en intervju med TV4:s ”Nyhetsmorgon”.

Hon möttes av flyktingar som kommit från Turkiet i överfulla och trasiga gummiflottar. Barnen, männen och kvinnorna var traumatiserade över sina uppleveser, men när de kom fram drog de ändå en lättnandes suck över att ha klarat passagen över ”dödens hav”.

Hon skriver om händelserna på Instagram där hon också lagt ut en video:
”Jag kände ett stort behov av att i all tysthet få åka ned och vara verksam på plats där nöden är stor. Och det är något jag inte ångrar. Mötet med dessa underbara människor kommer jag för alltid bära med mig”

??? Godmorgon kära du ! Idag kan jag inte hålla tyst längre .. Idag vill jag berätta om mina livsförvandlande dagar och upplevelser jag gjorde på Kos då jag åkte ned själv den 11: september i 1 vecka för å hjälpa till så gott jag kunde i kampen för medmänsklighet för våra bröder och systrar ifrån Mellanöstern. Kl 08.45 på TV4 Nyhetsmorgon möter jag Tilde i en intervju kring mitt flyktingengagemang i anslutning till kvällens långa o stora konsert på Globen – ‘Hela Sverige skramlar’! Jag kände ett stort behov av att i all tysthet få åka ned och vara verksam på plats där nöden är stor. Och det är något jag inte ångrar. Mötet med dessa underbara människor kommer jag för alltid bära med mig. Och några utav dem har redan kommit till Sthlm. Tog emot ena brodern inatt på T centralen och som kom bort ifrån de andra två i Tyskland för en vecka sedan. Nu bor de hemma hos mig en kort tid tills de får en ny destination där de förhoppningsvis kan få landa och kalla för sitt hem. Vi säger Welcome! #dagensnyheter #tv4nyhetsmorgon #helasverigeskramlar #welcomerefugees #livingmylife

Ett filmklipp publicerat av Carola Häggkvist (@carolaofficiell) Sep 28, 2015 kl. 5:35 PDT

Carola hamande även i arresten på Kos. Efter ett bråk med polisen i landet blev hon omhändertagen. Carola blev arg på en man som ville ta en motor:
”Ge mig 50 euro så att jag kan ge motorn till pakistanierna i min bil eller så tar jag motorn”, ska hon ha sagt. Till slut hamnade jag hos polisen och det var som att jag var skurken. Då hamnade jag i arresten. Man var lite skakis då, kan jag säga”.

I intervjun med TV4 berättar Carola också att hon har fem flyktingar som bor hemma hos henne just nu.
– De underbara människorna jag träffade där från hela Mellanöstern är på väg upp, till Sverige, Tyskland och Belgien bland annat. Några har redan kommit till Stockholm. Fem stycken bor hemma hos mig. Det var den lättaste lösningen just nu, säger hon i TV4.

Jag blir väldigt stolt och berörd över hur du tog dig tid och kraft att åka ned till Grekland för att hjälpa, Carola. Du är ett riktigt föredöme och visar på att det faktiskt går att göra något om man bara har viljan. Alla kanske inte kan hjälpa till på plats, men det finns massor av annat vi kan göra för att förbättra situationen för utsatta människor på flykt.

Bildkälla