Caroline är en hjälte – stannade och räddade frusen ensam man på vägen

Caroline Järkestig såg en stelfrusen man vid vägkanten. 

Han hade varken skor eller jacka på sig – och de andra bilisterna åkte förbi i den hektiska morgontrafiken.

Då gjorde Caroline det enda rätta och stannade.

Caroline var på väg till jobbet i Kalmar när hon såg mannen. När hon stannade och pratade med den äldre mannen visade det sig att han gått vilse och tappat sina skor. 

– Han är lite förvirrad, men först och främst helt förfrusen med tårar som runnit ner i ansiktet. Han är skakad och stel kan inte röra sina händer, säger Caroline till Barometern.

Caroline ringer direkt till SOS som skickar en ambulans. Hon springer till ett dagis för att hämta något att värma den stelfrusna mannen med.

Då stannat en annan bilist och lånar ut sin jacka till mannen.

Caroline väntar sedan med den förvirrade äldre mannen tills ambulansen kommit fram.

Tack och lov gick allt bra med mannen. Men Caroline upprörs över att många bilister måste ha åkt förbi den ensamma mannen – utan att stanna.

Så här skriver hon på Facebook om känslorna.

– Jag uppmanar till ett mer solidariskt klimat där vi bryr oss om varann. Imorse hjälpte jag och en man, en äldre man som gick på Brovägen utan skor och jacka helt förfrusen. Det blev blåljus in till sjukhuset. Han hade varit ute flera timmar och nog blivit förbikörd av många. Jag hoppas att jag själv el mina nära och kära får hjälp när de behöver och det önskar säkert ni oxå och då behöver vi alla hjälpas åt. Ingen kan ha så bråttom att man inte kan hjälpa en annan människa när det verkligen är på allvar.

Vi håller med dig Caroline! Dela om du också vill ha ett mer solidarisk klimat där det inte är konstigt att stanna bilen och hjälpa en ensam människa vid vägkanten.

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna