Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Casper, 8, fick hotbrev för att han har Downs Syndrom. Nu stöttar tusentals familjen på Facebook.

Norska Monica Frösaker fick en chock när hon läste det anonyma brevet som adresserats till henne förra veckan. Brevet handlade om hennes 8-åriga son och det stod bland annat: ”Skicka mongot till särskola. Det är där han hör hemma”.

Anledningen? Sonen Casper har Downs syndrom och autism.

– Det är så fruktansvärt obehagligt att en människa kan ha sådana tankar, säger hon till Aftonbladet.

Bildkälla

casper

Casper går i en vanlig skola i norska Ulnes men får specialundervisning, och Monica tror att personen som skrivit brevet har barn på samma skola som sonen.

Det här är tyvärr inte första gången detta händer. För två månader sedan fick hon ett liknande brev som hon misstänker är samma avsändare. I brevet anklagas Casper bland annat för att snylta på kommunens pengar. Brevet inleddes med: ”Jag undrar hur mycket du och din jävla familj kostar samhället varje år” och fortsätter sedan med: ”Casper ser ut som ett mongo, men haha, han är ju ett mongo”.

Monica och hennes sambo blev både ledsna och arga när de läste, och första tanken var att de inte skulle visa breven för någon eftersom de var så fruktansvärda.

De har hållit breven hemliga för Casper, men anmält dem till polisen och även postat en bild på sociala medier. Responsen har varit enorm. Facebooksidan ”Visa ditt stöd till Casper. Säg nej till mobbning och diskriminering” har på bara några dagar gillats av över 60 000 personer.

– Det värmer så mycket att jag inte har ord för det. Att människor vi inte känner skickar så mycket vänliga ord och visar att de bryr sig betyder så himla mycket. Det visar att vi uppnått något genom att gå ut med det, säger Monica till Aftonbladet.

Bildkälla

casper2

Publicerad av Newsner familj, gilla gärna

 

Läs mer om...