Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Flickan föddes utan näsa och ögon – men ingen kunde förklara varför

Cassidy Hooper föddes 1996 i Charlotte. Vid födseln stod läkarna rådlösa inför hennes ovanliga åkomma. Cassidy, som i övrigt var helt frisk och välmående, saknade näsa och ögon. Doktorerna kunde inte förklara varför, det enda de kunde göra var att konstatera att de aldrig sett något liknande.

Hon började skolan i sen särskild skola för blinda. Och som allt för många andra barn med särskilda behov tvingades hon att utstå mobbing av sina jämnåriga. Men Cassidy vägrade redan som barn att låta sig hållas tillbaka av mobbare och hatare – bland sina nära och kära är hon känd för att ha en ovanligt positiv syn på livet. Som hennes motto:

– Saker kan alltid vara svåra, men jag behöver inte ”enkelt”. Jag behöver ”möjligt”

Tänk att det kan finnas så mycket vilja och mod i en ung flicka, Cassidy är verkligen en inspiration för oss alla!

När Cassidy fyllde 11 år bestämde hon sig för att hon ville ha en näsa. Hennes föräldrar lät henne själv ta beslutet, trots att operationen är både komplicerad och dyr. Läkarna gav familjen beskedet att man skulle påbörja arbetet med att skapa en ny näsa.

WBTV

När hon kom upp i tonåren hade hon genomgått 3 operationer för att skapa den nya näsan, där kirurgerna använde skinn från hennes panna och ben från revebenen för att konstruera näsan.

WBTV

Hon fick även nya ögon i form av proteser. Dessutom opererades ögonhålorna för att komma tätare ihop.

WCTV

Jag tror Cassidy kan inspirera oss alla med sin positiva syn på livet, dela gärna så att fler kan ta del av hennes historia!