Catarina var sekunder från att få en saftig p-bot. Då grep främlingen in och räddade dagen.

Ibland kan världen verka mörk och läskig – men då ska man inte glömma att det finns massvis att glädjas åt också! En sak som alltid gör mig glad är vardagssamariter. Vanliga människor som du och jag som när de får tillfälle i akt gör små saker för att hjälpa andra och göra livet lite drägligare. Det här är en historia om en vardagssamarit som räddade en medmänniska ifrån en parkeringsbot. Jag blir så himla glad av att någon tog sig tid att göra så här. Det är med de små gesterna som de stora förändringarna kommer, det tror jag ben hårt på. Nästa gång som jag ser en parkeringsvakt ska jag också se om jag kan hjälpa en medmänniska och jag hoppas att du också gör det. Precis som Emma, som hjälten i den här historien heter.  

Det hela uppdagades när en kvinna som heter Catarina gick ut tills in bil på Upplandsgatan i Stockholm. Då möttes hon av en lapp på vindrutan där det stod.

”Glad påsk. Jag räddade dig precis från en p-bot med endast tre kronor. Ha en bra helg. P-vakterna stod och skulle skriva ut en bot när jag råkade passera. Kram Emma”

Det visade sig att Catarina hade parkerat strax före en betalparkering skulle gå över till en gratisparkering. Men just om lapplisorna hade fått vittring så grep en hjälte med skinande silver mynt fram och räddade dagen.

Det var Emma Thorsell som såg vad som höll på att hända och bestämde sig för att handla. Hon betalde avgiften på tre kronor, skrev en lapp till bilägaren och gick vidare.

Catarina blev såklart jättetacksam av den fina gesten och delade bilden en bild på lappen på Facebook, utan att veta vem ”Emma” var.

– Jag tänkte att jag kunde hitta henne och dessutom sprida lite glädje, att fler fick se hur andra människor kan vara, säger Catarina till Nyheter24.

Men när bilden sedan började spridas så hittade Emma och Catarina varandra och Catarina kunde äntligen tacka sin räddare!

Emma och lappen:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/sv_SE/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Fler vardagshjältar behövs! ❤️

Publicerat av Nyheter24 den 24 mars 2016

Nu skriver Emma på Facebook att hon hoppas att det här kan bli en folkrörelse och att fler hjälper varandra på stan, jag håller givetvis med till 100 procent!

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.