Charles hjälper lillebrorsan fixa praktik – möts av kärlek från hela landet

William Gårdeman, som är 20 år och har Downs syndrom, lyckades inte hitta någon praktikplats.

Då bestämde sin storebrorsan Charles för att ta saken i egna händer – och nu strömmar det in erbjudanden från hela landet.

20-årige William Gårdeman läser på gymnasiesärskola i Stockholm – och nyligen var det alltså dags att börja leta efter en praktikplats att spendera ett par veckor på.

Men trots hårda försök och intensivt sökande lyckades inte William hitta någon arbetsplats.

Det gjorde storebrorsan Charles frustrerad. Han bestämde sig för att skriva ett enkelt inlägg på Facebook, där han bad sina vänner och bekanta att tipsa om någon praktikplats för William.

”William är 20 år och har downs syndrom. Han har lätt till skratt och har lika mycket energi som jag, han vill inget hellre än att få bli vuxen och få börja arbeta! Just nu läser han sitt sista år på gymnasiesärskolan inriktning häst och hund, och det är nu dags för praktik innan han tar sig ut i det riktiga arbetslivet. Ex på jobb skulle kunna vara mataffär (plocken), café, lunchrestaurang (duka av, städa mm) hunddagis, häststall, idrottsanläggning, parkskötsel, vaktmästeri, kanske fotomodell, etc!”, skriver Charles Gårdeman på Facebook.

Bildkälla: Charles Gårdeman (Facebook) 

Responsen var omedelbar. Inlägget, som Charles hoppades skulle nå ut till vänner och bekanta, fick plötsligt tusentals delningar och gillamarkeringar – samtidigt som erbjudanden för lillebrorsan William började strömma in.

– Det har varit rakt igenom jättefina svar, och flera bra erbjudanden, säger Charles Gårdeman till Aftonbladet.

Förslagen har varit allt mellan himmel och jord, från gym till hunddagis och stall. Nu återstår det bara att se var William väljer att spendera sin praktik – och det otroliga gensvaret har berört familjen Gårdeman starkt.

– Att skriva ett inlägg är väl det enklaste man kan göra, men tack vare alla andra har det genererat något otroligt fint. Man blir så jävla glad, det är så mycket kärlek, säger Charles Gårdeman till Aftonbladet.

Dela gärna vidare som en påminnelse om vad lite kärlek och omtanke kan betyda!