Chris, 31, låter sin cancersjuka granne bo hos honom hennes sista månader i livet

31-åriga hollywoodskådespelaren Chris Salvatore och 89-åriga Norma Cook har varit grannar i många år, och med tiden har en unik vänskap växt fram. När Norma drabbades av leukemi tvekade inte Chis en sekund. Han bjöd henne att flytta in hos honom.

”Jag älskar henne, hon är min bästa vän. Jag skulle göra vad som helst för henne”, berättar Chris Salvatore för People.

Chris och Norma har bott mitt emot varandra i ett lägenhetskomplex i Kalifornien i många år. I början vinkade de bara till varandra genom fönstret – men nu har deras vänskap utvecklats till en djup relation.

”En dag frågade jag om jag kunde komma in och prata eftersom hon verkade så snäll. Hon erbjöd mig ett glas champagne och det blev en omedelbar vänskap”, berättar Chris.

Facebook/Chris Salvatore

Det visade sig att de hade mer än ett intresse för champagne tillsammans, och de blev snabbt goda vänner. 

Men tyvärr blev Norma sjuk i leukemi. En sjukdom som kommer att ta hennes liv.

Facebook/Chris Salvatore

För två månader sedan var hon riktigt dålig och blev inlagd på sjukhus med lunginflammation och andningssvårigheter. Efter sjukhusvistelsen sa läkarna att Norma inte kunde återvända till sin lägenhet om hon inte hade vård dygnet runt. 

Men Norma har ingen familj i närheten och ingen försäkring som täcker vård i hemmet. Det var då som grannen Chris bestämde sig för att göra en insats. 

Facebook/Chris Salvatore

Chis startade en insamling för att betala Normas vård.

”Jag kunde inte låta henne hamna på ett sjukhem. Hon sa att hon hellre skulle dö”.

Facebook/Chris Salvatore

Efter en månad hade de samlat in tillräckligt med pengar så att Norma hade råd att flytta in till Chris och bo sin sista tid där. Nu vill Chris att hon ska känna sig älskad varje dag.

Men det är inte alltid lätt för Chris att göra detta. Norma har sagt nej till att behandla cancern och hon blir svagare och svagare för varje dag, och det är jobbigt för Chis att se detta. Idag kan Norma knappt stå upp och behöver en maskin för att andas.

”Det är väldigt utmanande. Jag försöker att var stark för jag vill inte att hon ska se mig upprörd” berättar Chris.

Facebook/Chris Salvatore

Läkarna tror att Norma har två månader kvar att leva, och Chris gör allt han kan för att göra dessa månader så bra det går. Han hoppas också att andra ska inspireras av deras historia bete sig vänligare mot människor de först inte tror sig ha så mycket gemensamt med.

Vilken fantastisk vän och medmänniska du är Chris! Om alla var lika godhjärtade som du skulle världen vara en bättre plats. Vi måste ta hand om våra äldre!

Dela gärna den här fina historien vidare för att hylla Chris och Normas fina vänskap.

Publicerad av Newsner familj