Christopher, 5, lämnades kvar i stekhet bil – 8 timmar senare gör mamman den fruktansvärda upptäckten

Risken med att lämna djur och små barn i varma bilar kan inte understrykas tillräckligt. Fallet som nyligen inträffade med femårige Christopher är ännu ett exempel på hur farligt det kan vara. 

Aldrig hade någon kunnat tro att det här skulle kunna hända i förskolans bil, så nu rasar förtvivlande föräldrarna över vad som hände deras son på grund av att någon inte var uppmärksam. Låt detta bli en varning till alla föräldrar där ute. 

Klockan sju i måndags morse plockades femårige Christopher Gardner Jr upp av förskolans minibuss för att skjutsas till skolan. Bussen styrde mot skolan som den skulle, men Christopher kom aldrig dit. 

Åtta timmar efter att skjutsen anlänt till skolan hittades femåringen död i bilen, för att personalen glömt honom där, det rapporterar NBC News

Enligt Fox13 ska dödsorsaken ännu inte vara fastställd, men det man vet är att det var 32 grader varmt den dagen, och femåringen satt i den uppvärmda bilen i åtta timmar utan dryck eller någon annan proviant. 

Föräldrarna är skakade av händelsen, och kan inte förstå hur det kan ha gått till. 
– Det tar bara två minuter att kolla igenom en van. Min son skulle inte varit död. Han skulle ha frågat mig om kakor, säger femåringens mamma till Fox13

Vad som gör extra ont i familjens hjärtan är att de inte hört något från skolan. 
– Jag hörde inget från dem. Jag fick inga ursäkter eller något. Jag tänkte ´Får jag ingen ursäkt? Får jag inget svar på varför? Jag känner bara att rättvisa måste skipas, och att de måste stänga ner sin verksamhet, för de hade min son där, säger mamman. 

Nu har socialtjänsten i Arkansas inlett en utredning som ska ge svar på frågan om personalen följde alla rutiner som de bör. 
– Det finns en mängd säkerhetsrutiner för att förhindra den här typen av händelser, berättar Amy Webb, kommunikationschef på socialtjänsten i Arkansas. 

Fem personer riskerar nu åtal på grund av händelsen. 

Låt detta bli en väckarklocka för alla som har hand om barn. En varm bil kan innebära livsfara för ett litet barn som inte kan ta sig ut. Dela gärna för att varna andra.