Christopher våldtog 12-årig flicka och gjorde henne gravid – nu får han delad vårdnad om barnet

Många gånger har man blivit mörkrädd över hur rättssystemet fungerar, det här är ett sådant fall. 27-årige Christopher Mirasolo våldtog en tolvårig flicka så att hon blev gravid, och efter en lång process har rätten beslutat att Christopher ska få delad vårdnad om barnet.
– Sedan utredningens början har ingenting skötts på rätt sätt. Christopher blev aldrig ordentligt dömd och borde fortfarande sitta bakom galler någonstans, men rättsystemet har behandlat min klient, som var ett barn när det här inträffade, på ett orättvist sätt, säger offrets åklagare Rebecca Kiessling.

Året var 2008. En tolvårig flicka och hennes 13-åriga syster smög ut från sitt hem i amerikanska Sanilac County för att träffa två äldre killar. En av dem var Christopher Mirasolo, då 18 år.

Flickorna hade kommit överens med killarna om att möta dem på McDonalds, men istället för att hänga där så tog killarna tjejernas mobiltelefoner och körde iväg med dem till en mack det första de gjorde, det berättar Daily Mail.

 

Sex månader i fängelse för våldtäkt

Efter att ha rånat macken på bensin körde Christopher flickorna till ett övergivet us och låste in dem. Där passade han på att våldta tolvåringen, den äldre systern släppte han ut efter två dagar. Han hotade sedan båda med döden om de skulle berätta för någon.

Trots sitt hot så anmäldes Christopher och dömdes till ett års fängelse. I samma veva stod det klart att tolvåringen blivit gravid under våldtäkten. Christopher åkte in i fängelset, men släpptes fri efter sex månader med motiveringen att han skulle ta hand om sin sjuka mamma.

 

Får gemensam vårdnad om offrets barn

2010 häktades Christopher igen, denna gång för sexuella övergrepp på en minderårig flicka. Idag är han frigiven och sonen har hunnit bli åtta år. Efter att ett DNA test visat att han är pappa till barnet har rätten beslutat att Christopher ska få delad vårdnad med sitt våldtäktsoffer.
– Sedan utredningens början har ingenting skötts på rätt sätt. Christopher blev aldrig ordentligt dömd och borde fortfarande sitta bakom galler någonstans, men rättsystemet har behandlat min klient, som var ett barn när det här inträffade, på ett orättvist sätt, säger offrets åklagare Rebecca Kiessling till BuzzFeed.

 

The boy was conceived when 'he attacked the child's mother when she was 12 years old'

Posted by Daily Mail on domingo, 8 de octubre de 2017

 

Såhär ska det inte få gå till! Det här fallet är ett tydligt exempel på att rättssystemet måste ses över, dela om du håller med.