Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

CP-skadade 8-åringen fullföljde sitt första triathlon. Publikens reaktion vid målgången säger allt.

När jag läste om den här pojken fylldes mitt hjärta av så mycket värme. Han är bara åtta år gammal och i den åldern är det inte många som skulle klara av att genomföra ett triathlon. Men det finns ytterligare en anledning till att imponeras av hans bedrift.

Bailey Matthews, som han heter, har nämligen inte riktigt samma förutsättningar som många andra barn. Han föddes nio veckor för tidigt och diagnostiserades med Cerebral pares när han var 18 månader gammal. Detta medför att hans rörelseförmåga är nedsatt och dagliga sysslor blir därför en mycket större utmaning för 8-åriga Bailey.

– Han har alltid fått kämpa med att klä på sig, saker som andra föräldrar tar för givet får han kämpa med. Vardagliga grejer är mycket tuffar för honom, men han låter aldrig det störa honom. Han ser inte sig själv som annorlunda, säger hans mamma Julie till Yorkshire Post.

Bildkälla: Youtube

Skärmavbild 2015-07-30 kl. 08.48.51

Efter att ha tränat med sin pappa, som också är triathlet, genomförde Bailey tävlingen utanför Doncaster i England på ett imponerande sätt. Först simmade han 100 meter, sedan cyklade han 4 kilometer för att sedan avsluta med 1,3 kilometer löpning. Och publiken älskade honom.

Även om han gick i mål en liten stund efter de andra tävlande hade hela publiken stannat kvar för att heja på Bailey när han kom in på upploppet. Och bara några få meter ifrån mål slängde han undan rullatorn som hjälte honom med balansen och korsade mållinjen helt på egen hand.

Bildkälla: Youtube

Skärmavbild 2015-07-30 kl. 08.47.34

Publikens jubel ville aldrig ta slut och det går inte att ta miste på lyckan i Baileys ögon när han tar emot ovationerna.

Bildkälla: Youtube

Skärmavbild 2015-07-30 kl. 08.49.32

– Bailey har alltid varit väldigt beslutsam. Om han vill göra något hittar han en väg för att genomföra det, även om det inte sker på den traditionella vägen, säger hans mamma.

Jag är så imponerad av Bailey och tycker verkligen att han är en sann förebild för oss alla. Dela gärna den här artikeln och låt andra inspireras av hans fantastiska bedrift.

Publicerad av Newsner Solsken, gilla gärna: