Cp-skadade William, 10, tävlar i triathlon med sina föräldrar

När William bara var fyra dagar drabbades han av en svår hjärnblödning.

Men funktionshindret hindrar honom inte från att göra det han älskar – att springa!

Nu tävlar han tillsammans med sina föräldrar Terese och Patrik.  

 William Hamberg fick en tuff start i livet. Som liten drabbades han av en hjärnblödning och lever nu med en grav Cp-skada.

De första dagarna kastades de mellan hopp och förtvivlan, men William kämpade på och blev allt bättre.

Idag lever familjen ett aktiv liv och William älskar sport och att resa.

Allt började i december – när William plötsligt bestämde sig för att han ville börja springa.

Bildkälla: Facebook

”I december berättade han att han ville börja springa som alla andra barn. Det samtalet har vi bävat för men vi trodde inte att det skulle komma redan nu. Och hur förklarar man för en 9 åring med grav Cp-skada och stora motoriska svårigheter att han aldrig kommer att kunna springa? Vi försökte på bästa sätt att förklara att han aldrig kommer att kunna springa.

Men se där vad fel vi hade… Det var han väl införstådd i men han hade en lösning! Han tyckte helt enkelt att pappa och mamma skulle springa och skjuta på honom! Vi försöker ju att lära våra barn att vara lösningsfokuserade så då hade vi tydligen lyckats på den biten men vi trodde inte att det skulle bita oss i r….n på det viset ;))” skriver föräldrarna på Williams Facebook-sida Team William Hamberg.

Det var bara för föräldrarna att börja löpträna.

De skaffade en speciellbygd vagn till William och nu har de sprungit flera lopp tillsammans.

Bildkälla: Facebook

Redan den 18 juni ställde de upp i löptävlingen Ludvika Stadslopp.

”Då var dagen som William pratat om sedan han började springa över. Vann han?… Nej. Syntes han??… Ja! Hade han skoj? Jaaa! Inspirerade han andra?… Förhoppningsvis!”, skriver föräldrarna på Facebook om tävlingen.

Nu ska de ställa upp i Notgårdsloppet, som består av tre grenar; simning, cykling och löpning. Precis som ett triathlon.

Mamma och pappa kommer att simma med William i en gummibåt och använda vagnen vid cykling och löpning, berättar föräldrarna till Dala-Demokraten.

– William gillar fart och fläkt, säger Patrik Hamberg till tidning.

Vilken kämpe William är – och vilka fantastiska föräldrar han har! Gilla och dela gärna artikeln för att visa familjen ditt stöd. 

 Publicerad av Newsner familj, gilla gärna