Därför ska du vara glad om du är kär i någon som är lite konstig.

De kommer att göra dig förbannad och irriterad och få dig att slita ditt hår. De kommer att få dig att skaka på huvudet och ifrågasätta vad i hela friden du håller på med. Men de kommer också att få dig att känna dig mer levande än någonsin tidigare i livet. Och de kommer att få dig att skratta. Hur mycket som helst. Här är 9 anledningar till att du ska vara glad om du gått och blivit kär i någon som är lite konstig. Och som A.A Milne, författaren till Nalle Puh, sa: ”Det som gör mig annorlunda är också sakerna som gör mig till mig”.

1. De kommer aldrig tråka ut dig.
Att inte veta vad som ska hända här näst eller vad någon du ska hitta på för upptåg kan vara frustrerande, skrämmande, irriterande och alldeles, alldeles underbart. Hur många förhållanden rinner inte ut i sanden när relationen börjar gå på sparlåga och blir slentrian? Med någon som är lite märklig kan du behöva oroa dig för mycket: Men aldrig för att ha tråkigt.

2. De kommer att få dig att inse att ingen är riktigt normal.
När du verkligen på riktigt sett någons egenheter och märkliga egenskaper och beteende kommer du aldrig att tänka på en annan person som normal igen. Och vet du vad? Det är helt okej, det finns ingen som är ”normal”.

3. De kommer att få dig att upptäcka saker hos dig själv.
Du kanske tror att du känner dig själv, men en relation med någon som är lite konstig kommer få dig att upptäcka sidor, känslor och tankar hos dig själv du inte visste att du hade.

4. De kommer aldrig hindra dig.
Behöver du lite tid för dig själv? Inga problem. Åka till Afrika 1 år för att bo med lejon på savannen? Kul! Konstiga människor uppskattar vikten av egentid och äventyr, och kommer aldrig försöka begränsa någon annan från att uppleva det.

5. De kommer uppmuntra varenda kreativ idé.
Alla dom där konstiga/märkliga/vansinniga idéerna och drömmarna som du knappt vågar erkänna ens för dig själv kommer plötsligt att kännas betydligt mer realistiska när du har någon som inte kan få nog av att höra dig berätta allt om dem.

6. De kommer att göra ditt liv mer dramatiskt.
Ja, människor som är lite konstiga är inte alltid de enklaste att ha att göra med. Det kommer att bli bråk och konflikter, men det kommer att vara värt det. Varenda jäkla gång.

7. De kommer att få dig att skratta.
Det kommer att bli fel då och då, absolut. Men du kommer aldrig ha lika roligt med en person som låtsas vara ”normal” och säga ”normala” saker. Med någon som är lite konstig kommer du behöva skämskudden emellanåt men alla de oväntade skratten kommer att väga upp det med råge.

8. De kommer aldrig att kunna ersättas.
För att innerst inne vet att du att alla som kommer att komma efter den där lite konstiga personen kommer att kännas hopplöst platt och tråkig.

9. De kommer alltid att älska dig för den är.
En person som själv är lite konstig kommer aldrig att haka upp sig på dina små egenheter och märkliga beteenden. De kommer inte att rynka på näsan åt dina infall eller försöka ta ned dig på jorden när du drömmer stort.

Vi är alla lite märkliga, dela gärna detta med någon som behöver veta att du uppskattar deras egenheter.