Dagismamman slogs ned när pappan försökte kidnappa barnen. Nu hyllar miljoner henne efter hjältemodiga insatsen.

Idrottsmän och idrottskvinnor, politiker och kändisar. Alla brukar kallas hjältar då & då och jag ser inga fel med det. Men så finns det sådana hjältar som står upp för svaga, arbetar i det tysta, varje dag, utan att få någon större uppmärksamhet. Martha McClure är en av dessa. Bilden på dagmammans blåslagna ansikte är otäck, men den sprids nu av tiotusentals på nätet. Anledningen? Hon stod upp och försvarade 3 barn när deras pappa, med besöksförbud, försökte ta dem från dagiset.  

Människor över hela världen hyllar Martha McClure som en hjältinnan och jag kan bara hålla med. Det var i början av oktober som Martha misshandlades svårt, när hon stod upp mot en pappa som försökte kidnappa sina 3 barn. Barnens far kom till Martha McLures dagis den 7 oktober och uppträdde väldigt aggressivt. Pappan var berusad och har besöksförbud, men han försökte ändå hämta ungarna, skriver kfor.com.

Marthas enda tanke var att locka ut mannen ur huset och låsa bakom sig, så att han inte kunde komma åt barnen. Utanför huset attackerade pappan och hans flickvän Martha. Hon slogs flera gånger i ansikte med en spade, innan det paret flydde från platsen. De kunde senare gripas av polis och nu väntar rättegång.

McClure ådrog sig flera brutna ben i ansiktet som en följd av attacken och var tvungen att genomgå en operation. Idag kämpar hon fortfarande mot smärtan och synen har tagit skada, men hon säger ändå att hon är tacksam för att hon lyckades skydda barnen.

”De vet inte vad hände. Vi gjorde det bästa vi kunde för att hålla dem säkra och hålla dem oskadda”. Jag vill inte att (mitt hem) ska vara skrämmande plats där något hemskt hände. För de flesta av dessa barn är mitt hus deras andra hem”, säger Martha.

Händelsen utspelade sig i lilla Ronan, Montana, men fick snart stor spridning via sociala medier. Där hyllas Martha som en hjältinna av miljoner.

mclure

”För mig var det inget heroisk. Jag gjorde bara det jag var tvungen att göra”, säger Martha till Today.com och fortsätter:

”Barnen befinner sig under mitt beskydd. Jag är deras trygghet. Jag är som deras mammabjörn när deras egen mor inte finns här. Visste jag att han skulle skada mig? Ja. Hade jag hoppas på att han inte skulle det? Självklart. Skulle jag göra det igen? Definitivt”.

McClure, som har 5 egna barn i åldrarna 4-24, har drivit sitt dagis i 20 år.

Både personer i lokalsamhället och supportrar runt om i världen donerar också pengar till henne och verksamheten, genom en nystartad GoFundMe-stiftelse, som startades av en vän till familjen.

”Tack för att du tar hand om barnen så bra som du gör. Tack för att du satta ditt liv på spel för att skydda barnen. Tack för att arbetande mammor överallt känner att det är ok att placera sina barn hos dig. Du är en mycket speciell kvinna. Du förtjänar en utmärkelse, medalj, fan, du förtjänar en miljon dollar. Vad du inte förtjänar är att bli slagen av en man vars barn du tar sådana bra hand om. Människor över hela landet tänker på dig – du är fantastisk ”, skriver Heather Wink på GoFundMe-sidan.

Hittills har nästan 40 000 dollar (340 000 svenska kronor) samlats in till Martha – under 16 dagar. Martha själv tackar ödmjukast för stödet.

”Mammor överlämnar sina barn till mig på morgonen och förväntar mig att jag ska finnas där, precis som i vanliga hemmet. Mitt jobb är att försvara, skydda och hålla koll på barnen, vad som än krävs. Det är bara så det är”.

Gilla gärna om du tycker att den här dagismamman gjorde det enda rätta när hon försvarade barnen. Jag tycker hon förtjänar alla likes i världen!