Dagmamman slogs ned när pappan försökte kidnappa barnen – nu hyllar miljoner hennes hjälteinsats

För att få livet att gå ihop som småbarnsförälder väljer många att lämna ifrån sig sina små under dagarna när de ska jobba, antingen till en förskola eller en dagmamma som man har förtroende för.

Sen hoppas alla föräldrar såklart att de som ansvarar för barnen tar mycket väl hand om dem.

Martha McClure från Montana, USA är en fantastisk dagmamma, hon har fem egna barn, men tog hand om alla barn som om de var hennes egna, någonting hon gjort i över 20 år.

På morgonen den 7 oktober 2015 kom pappan till tre av barnen till Marthas hus, Francis Joseph Jackson, då 31 år gammal, med sig hade han sin flickvän. Han stank sprit och ville ta med sig sina barn därifrån trots att Martha visste att han hade besöksförbud.

GoFundMe/MarthaMcClure

Hon anade genast oråd och förstod att hon var tvungen att göra någonting för att skydda barnen.

Hon fick ut pappan och hans flickvän ur huset och stängde dörren bakom sig. Bara några minuter efter att hon lyckats se till att barnen var utom fara kom första slaget.

De slog henne i ansiktet upprepade gånger, sedan hittade flickvännen en spade som hon använde för att slå Martha i ansiktet med innan de flydde från platsen.

Martha fick mycket allvarliga skador med flera frakturer i ansiktet och var tvungen att opereras efter attacken.

WikimediaCommons

Francis och hans flickvän kunde senare gripas och häktades i väntan på rättegång skriver kfor.com.Martha var mycket mån om att barnen inte skulle se hennes sönderslagna ansikte och dolde det så gott hon kunde, hon ville inte att de ska associera platsen med någonting hemskt och läskigt.

”För de flesta av barnen är mitt hus deras andra hem”, säger Martha till today.com.

”Barnen befinner sig under mitt beskydd. Jag är deras trygghet. Jag är som deras mammabjörn när deras egen mor inte finns här. Visste jag att han skulle skada mig? Ja. Hade jag hoppas på att han inte skulle det? Självklart. Skulle jag göra det igen? Definitivt”.

GoFundMe/MarthaMcClure

”Mammor överlämnar sina barn till mig på morgonen och förväntar mig att jag ska finnas där, precis som i vanliga hemmet. Mitt jobb är att försvara, skydda och hålla koll på barnen, vad som än krävs. Det är bara så det är”. 

Efter angreppet startades en GoFundMe-sida av en vän till familjen, där de som ville kunde donera pengar till Martha och hennes verksamhet, på bara 16 dagar samlades över 40 000 dollar in, vilket motsvarar ungefär 340 000 kronor.

Hade jag bott lite närmre hade jag inte tvekat en sekund på att låta Martha ta hand om mina barn, det är inte många som har ett sådant civilkurage.

GoFundMe/MarthaMcClure

Dela om du också tycker att dagmammor och förskolepersonal är hjältar som jobbar outtröttligt och tar hand om våra barn varje dag!

 
 

Läs mer om...