Dagny, 104, om alla hjärtans dag: ”Någon ersättare har jag aldrig kunnat tänka mig”

Idag är det alla hjärtans dag, och även om man inte ”firar” så kan det lätt bli att man tänker på nära och kära man har, eller haft. 104-åriga Dagny Carlsson, känd som Sveriges äldsta bloggare, har haft turen att leva ett långt och friskt liv, men någon kärlek har hon inte haft sedan 1993.

Hennes kärleksförklaring till sin förlorade Harry får mig att tro på äkta kärlek. 
– Någon ersättare har jag aldrig kunnat tänka mig, säger hon.

Vi har tidigare läst om Dagny Carlsson, Sveriges modernaste 104-åring som alltid är öppen för att prova nymodigheter. Hon driver en blogg och gick nyligen ut med att hon ska skaffa en smartphone. Hon lever ett spännande liv, men sedan 24 år tillbaka saknar hon sin stora kärlek, något hon blir påmind om idag. 

Facebook/Dagny Carlsson Fanpage

Dagny träffade Harry på Gröna Lunds dansbana när hon var 39 år. Hon beskriver det som kärlek vid första ögonkastet. 1951 gifte de sig, och inget kunde sära dem åt, förutom den förrädiska sjukdomen som skulle ta Harrys liv.
– Jag blev alldeles förkrossad när han efter 43 års äktenskap avled av cancer, säger hon till Expressen

När Harry försvann drabbades av Dagny av en depression. Hon trodde att hon bara skulle orka några dagar utom honom, sedan skulle även hennes liv vara slut.   

Men så blev det inte, långt ifrån. Dagny var 80 år när Harry gick bort och idag är hon 104. Sedan makens bortgång har hon aldrig varit intresserad av att träffa någon ny.

Hon berättar att Harry är det bästa som hänt henne och att en ersättare aldrig varit ett alternativ.
– Alla hjärtans dag är från början ett sätt för affärerna att tjäna pengar på att sälja presenter. Men tanken är i och för sig god. De som inte blir särskilt uppmärksammade i vardagslivet kan bli ihågkomna och uppvaktade en gång om året i alla fall, säger hon om dagen till Expressen

Dagny är en inspiration på så många sätt, inte bara för att hon är en modern 104-åring, utan också för att hon har en fin livssyn. Dela gärna för att hylla denna fantastiska 104-åring.