Dagny Carlsson, 107, hyllas – efter succén i tv: ”Nu ska jag leva lajban den tiden jag har kvar”

Dagny Carlsson, 107, är Sveriges i särklass äldsta bloggare, och sannolikt Sveriges modernaste 107-åring. Dagny Carlsson var en helt vanlig dam från Kristianstad, innan hon blev folkkär och rikskändis i 100-årsåldern.

Igår sände SVT programmet ”Dagny – livet börjar vid 100”, och nu strömmar hyllningarna in på den levnadsglada 107-åringens blogg.

”Dagny ! Vilket fantastiskt program om dig på tv igårkväll. Blir så glad varje gång jag ser dig och skrattar högt flera gånger.Levnadsglad, nyfiken och rapp”

Dagny Carlsson, 107, föddes samma år som Titanic sjönk. När hon passerat 100 år bestämd ehon sig för att gåe n datakurs, dör att hänga me di utvecklingen och kunna dela med sig av sina tankar i en blogg på nätet.

Hennes livslust och glädje har inspirerat både barn och unga, då hon visat att livet har lika mycket att ge när man blir gammal.

Igår sände SVT Åsa Blancks skildring av den levnadsglada 107-åringen Dagny, och intresset var stort.

Dagny: ”Nu ska jag leva lajban”

”Kom inte till mig och säg att det var bättre förr. För det var det inte. Nu ska jag leva lajban den tiden jag har kvar”, säger Dagny i den omtalade dokumentären, som hyllas stort bland kommentarerna på Dagnys blogg.

”Jag och min tonårsson såg ditt program igår. Du sa så mycket kloka saker som vi kommer ha nytta av hela livet! Du är en fantastisk förebild! Tack!”

”Bästa Dagny! Vilken fin film! Så mycket du har varit med om av både glädje och sorg och äkta kärlek till din Harry.Förstår att han var stolt över dej! Kram” 
”Vilken fantastisk kvinna och förebild du är, Dagny! Så inspirerande och härligt att få ta del av programmet! Fortsätt njuta av livet! Hälsningar Anne” 
Foto: Facebook Dagny Carlsson fan page/SVT

Tycker du också att Dagny är en förebild? Dela så att andra kan inspireras och veta att ålder bara är en siffra.