Dagny Carlsson fyller 108 – tvingas fira födelsedagen ensam

Det har gått cirka en månad sedan Folkhälsomyndigheten och regeringen uppmanade alla över 70 år att sätta sig själva i karantän, för att undvika att bli smittade av Covid-19.

Att begränsa sina sociala kontakter är påfrestande för många, i synnerhet de som är äldre och bor ensamma. Det gäller även Sveriges äldsta bloggare och influencer – Dagny Carlsson.

”En skvätt champagne”

Dagny är krutgumman som imponerar unga med sin moderna framtoning och koll på internet. Den 8 maj fyller hon hela 108 år, vilket hon planerat att fira med champagne tillsammans med nära och kära. Dessvärre, ser det ut som att planerna får ställas in.

I ett blogginlägg berättar Dagny om de fina planerna för födelsedagsfirandet, som tyvärr får vänta.

”Den hade jag tänkt fira med att bjuda på kaffe och tårta occh en skvätt champagne. Det lär inte bli som jag tänkt eftersom äldre personer inte skalll besökas när coronaviruset härjar. Jag får väl köpa mig en tårtbit och dricka födelsedagskaffet ensam”, skriver den blivande 108-åringen på bloggen hon kallar ”Bojan”.

Foto: Fredrik Sandberg / TT Nyhetsbyrån

Dagny är känd för att ha en positiv inställning till det mesta och därmed inte gräma sig över saker. Kanske är det därför som hon tillägger att firandet inte ställs in, utan skjuts upp.

 ”Kalaset får bli efteråt när alla virus är borta”, skriver hon på bloggen.

Det är sorgligt att en människa som fyller storartade 108 år sk behöva fira ensam. Nu visar vi Dagny att vi är med henne. Stort grattis i förskott säger vi.