Dagny Carlssons livsråd till alla äldre: ”De ska inte tänka på sin…”

Dagny Carlsson, 107, var under måndagen i Malmö för att tala på Äldredagen.

Då passade den folkkära bloggerskan på att ge ett fint råd till alla samhällets äldre.

– De ska inte tänka på sin ålder. Utan de ska göra det som de tycker är roligt, säger Dagny till Aftonbladet.

107-årige Dagny Carlsson fortsätter att inspirera många runt om i landet. Den populära bloggerskan fortsätter skriva och under måndagen var hon på plats i Malmö för att fira den internationella dagen för äldre.

Dagny Carlsson, 107, talade i Malmö

Två gånger om var hon uppe på scenen och pratade om sitt liv och bloggandet.

– Jag tycker mycket om människor och att bli uppmärksammad. Det gör alla människor egentligen, fastän de inte blir det, säger Dagny Carlsson till Aftonbladet.

Dagny Carlsson.
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Dagny har nyligen varit på resa i Ungern. Hon är återställd från olyckan hon var med om förra vintern och tyckte det var roligt att få besöka Malmö.

På scenen pratade hon vidare om sitt liv, bland annat om sitt arbetsliv och sin andra make Harry som avled för ett antal år sedan. Det var då Dagny insåg att hon var tvungen att fortsätta leva.

Dagny berättade vidare att hon ångrar att hon inte jobbade hårdare för en utbildning och uppmanade alla ungdomar till att vara tacksamma för att de får chansen att gå i skolan.

Dagnys råd till samhällets äldre

Dessutom passade hon på att ge sina bästa tips till samhällets äldre: Ha roligt.

– De ska kämpa på så länge de kan, om de är friska. Man kan inte säga samma sak till en sjuk människa som om de är friska. De ska inte tänka på sin ålder. Utan de ska göra det som de tycker är roligt, om de har råd. Mycket är en kostnadsfråga för de äldre har inte så bra pension, säger Dagny till Aftonbladet.

Dagny Carlsson är verkligen en härlig förebild för alla våra äldre.

Dela om du håller med!