Damen lämnade sitt kort till personalen för att få hjälp med inköp – då festade de upp pengarna

En äldre kvinna anförtrodde personalen på omsorgsboendet med sitt bankkort när hon behövde hjälp med att handla. Det skulle hon få ångra. När en anhörig kollade kontoutdragen hade det dragits nästan 18 000 kronor på alkohol och nattklubbsbesök. 

En kvinna på ett svenskt omsorgsboende hade svårt att komma iväg och handla själv. Därför hade hennes familj godkänt att de anställda fick använda kvinnans bankkort för inköp och för att ta ut kontanter. Men när en av kvinnans anhöriga såg att stora summor pengar försvunnit från kontot på en kort tid tittade de närmare på saken, och fick en chock. 

Under den tiden kontokortet lånats till personalen hade nästan 18 000 kronor spenderats på tre nattklubbar i södra Stockholm, samt flera kontantuttag i stan, det berättar SVT

En Lex Sarah-anmälan har upprättats och de anställda måste nu kvittera ut bankkorten från de äldre. Den person som senast använde kvinnans kort slutade på arbetsplatsen innan utredningen började, men kvinnan har fått tillbaka pengarna på sitt konto. 

Det här gör mig så arg. Det är svårt att lita på folk när sånt här händer. Dela gärna för att varna andra så att inte fler äldre råkar ut för samma sak.