Damen tycker att förlovningsringen är ”futtig”, men när hon visar kvittot går inget som planerat

Det fanns en tid då förlovningar helt enkelt bara handlade om att man köpte en ring i smyg och överraskade sin älskade genom att gå ner på ett knä och ställa den nervösa frågan.

Men i dag däremot, då ska det många gånger vara så mycket mer. Det är ringar på botten av champagneglas, ett smycke undangömt i en tårtbit eller ett husdjur som får agera ringbärare. För att inte tala om själva ringen i sig. Borta är den enkla, matta varianten – nu ska det många gånger vara pråligt och dyrt, karat i multum och diamanter som är en flickas allra bästa vän.

Man kan ju tycka att ringen bara ska vara en symbol över två människors oändliga kärlek och det vackra åtagandet de gör till varandra, men uppenbarligen reflekterar inte alla på samma sätt.

I synnerhet inte den här kvinnan, som i ett forum på nätet delar med sig av sin besvikelse efter att ha fått en ”liten” förlovningsring av sin fästman. Vad hon däremot inte hade räknat med var de reaktioner som skulle följa…

Bildkälla: Wikipedia

Det var på forumet mumsnet som kvinnan tidigare i augusti skrev av sig om besvikelsen över att inte ha fått en förlovningsring hon tyckte om.

Med sitt inlägg hoppades kvinnan få råd och stöd om vad hon skulle ta sig till – men det var väl inte riktigt så det skulle komma att arta sig.

Bildkälla: Shutterstock

Så här skrev kvinnan på forumet:

”DP friade och presentera ringen han hade valt – en solitär diamant i vitt guld. Jag var så glad och spänd över att säga ja men var blev besviken när jag först såg ringen. Det första ordet som slog mig var ”liten”.

Det finns ingenting att ogilla med den typen av ring som sådan, eftersom en solitär diamant hade varit mitt förstaval, men det är hela grejen – färgen på guldet, upplägget, den lilla stenen och de relativt tjocka axlarna.

Bildkälla: Shutterstock

Hans lön snuddar vid en sexsiffrig summa och han är vanligtvis väldigt generös. Efter att ha sett kvittot vet jag att han betalade 1 300 pund (cirka 13 500 kronor) för den – vilket är betydligt mindre än jag hade kunnat tänka mig att han skulle lägga på ett så betydelsefullt smycke.

Han blir mer besviken på mig för att jag ställer till med en scen när den, i hans ögon, passar och det faktiskt inte är något fel på den snarare än att han blir besviken över att jag inte är innerligt glad för den.

Bildkälla: Instagram

Någon på jobbet har tydligen sagt till honom att ’om hon får det att handla om ringen, då är hon inte kvinnan för dig’.

Det ideala, som jag hade älskat, skulle ha varit om vi hade valt ringen tillsammans och gjort en speciell dag av att hitta en som vi båda tyckte om.

Bildkälla: Shutterstock

Eftersom det är något jag ska använda varje dag och det är ett så betydelsefullt smycke så skulle jag så gärna vilja älska det, men det gör jag helt enkelt inte.

Har någon annan varit i den här situationen? Vad gjorde ni?”

Bildkälla: Shutterstock

Inte helt oväntat skulle kvinnan snart få sina fiskar varma. Efter att ha publicerat sina funderingar på nätet dröjde det nämligen inte länge innan hon överöstes av kommentarer kring hur otacksam hon faktiskt var.

”Om du hade sagt att du inte gillade stilen så hade jag varit ganska sympatisk. Men om den helt enkelt inte är tillräckligt stor och flashig… det låter som att du är mer intresserad av att visa upp ringen än du är intresserad i honom”, skriver en användare bland annat.

Bildkälla: Pixabay

En annan tycker att fästmannens kollega var inne på rätt spår: ”Jösses. Jag hade varit överlycklig; snacka om att vara otacksam, personen på jobbet har 100 procent rätt”.

En tredje användare tar i ordentligt med hårdhandskarna: ”Jäklar i min lilla låda. Är det här på riktigt eller skojar du? Vad vill du? Vill du gifta dig med honom eller vill du ha en stor, pretentiös ring? 1 300 pund är mycket pengar för de flesta människor (jag bryr mig inte ett skit om hur mycket han tjänar) och du låter som den värsta personen jag kan tänka mig. Jag hoppas att han dumpar dig”.

Bildkälla: Shutterstock

Vad tycker du, är kvinnan otacksam eller förstår du hennes poäng om att hon inte vill skylta med en ring hon inte trivs i?

Berätta i kommentarsfältet – och glöm inte att dela vidare artikeln till dina vänner!