Dansk lärare läxar upp föräldrar – nu sprids lappen som en löpeld

I skolan ska barnen få lära sig massor, historia, multiplikation och geografi för att nämna några ämnen. Något som lärarna dock förväntar sig är att barnen ska lära sig hemma, är punktlighet, artighet och respekt.

Tyvärr är det något som ibland glöms bort, på Kildevældsskolen i Köpenhamn satte man därför upp en lapp för att påminna om det.

Martin Jørgensen som tyckte att lappen var ett mycket smart sätt av skolan att påpeka detta, delade med sig av lappen på Facebook. Det är många som har reagerat positivt på lappen, den har delats av över 9000 personer.

Så här stod det på lappen:

Facebook/PauloGandra

Det har tidigare cirkulerat en liknande lapp och det tros vara en skola i Portugal som var först med att sätta upp den, den har sedan översatts och klistrats upp på flera olika skolor runt om i Europa.

Även den pensionerade läraren Paulo Gandra har lagt ut en svensk version av lappen, den har blivit delad över 34 000 gånger.

Det är danska TV2 som uppmärksammat Martins inlägg, så här säger han i en intervju:

”Jag tycker att budskapet var så exakt och skarpt, jag tänkte att andra skulle kunna dra nytta av att påminnas om detta. Det finns mycket oro i klasserna och min son är irriterad över att inte kunna höra och blir störd”.

Helt rätt av Martin tycker jag, barn måste lära sig diciplin hemifrån, lärarna gör så gott dom kan men ska inte behöva ta ansvar för att uppfosta andras barn.

De har tillräckligt mycket att lära ut som det är.

Facebook/MartinJørgensen

Ett mycket viktigt budskap som verkligen är värt att dela med sig av. Alla kommer att tjäna på att barn får lära sig vett och etikett, framförallt barnen. 

Vill du hjälpa till att sprida budskapet? Tryck på DELA-knappen här nedanför!