Danska sjukhuset uppfyllde sjuka mammans största önskan och tog med henne till sonens examen.

Att ta examen är för många en av de största höjdpunkterna i livet. Inte bara för eleven själv, det är också en stor dag för stolta föräldrar och släktingar. Därför är det kanske inte så konstigt att Karin Gielsgaard verkligen ville vara med på sonen Allans stora examensdag. Men Karin, som vårdas på intensiven på Holstebro sjukhus och andas med hjälp av respirator, fick av förklarliga skäl svårt att ta sig dit. Det var då personalen på sjukhuset ställde upp så att mamma Karin ändå kunde få sin största önskan uppfylld – att få se sonen springa ut som nyexaminerad student. Personalen på Holstebro sjukhus fixade transport till Lemvig Gymnasium, som ligger 32 kilometer bort från sjukhuset, och mamma Karin fick också sällskap av en läkare och sjuksköterska, som hela tiden höll koll på hennes värden.          

I tisdag var det dags för Allan Gieldsgaard att ta studenten. Dessutom fyllde han 20 år samma dag. Mamma Karin ville förstås också vara på plats, men problemet var att hon vårdades på sjukhus sedan en tid tillbaka.

Att ta sig till Allans skola skulle kräva en del uppoffringar, men personalen på sjukhuset visste hur gärna Karin ville närvara på sonens stora dag. Sjukhuset fixade sjuktransport och personal som kunde assistera Karin. Sjukhuset berättade om den fina gesten på sin Facebook-sida och flera danska medier har också uppmärksammat händelsen.

Klockan 10:48 sprang Allan ut till sin familj och vänner och sedan blev det fika, med kaka och kaffe.

”I korridoren utanför salen satt Karin redo för att gratulera sin son – både hans fullbordade examen och 20-årsdag. Ett dubbelt firande för Karin och hela familjen och en dag som gav ökad livskvalitet och förändring till en patient som varit inlagd länge (…). En festlig avslutning på en riktigt bra dag, både för patienten, familjen och sjukhuset”, skriver Jon Lindskov Eriksen i Facebook-inlägget.

Dela gärna vidare denna fina gest från sjukhuset om du vill hylla deras initiativ!