Därför är gifta lyckligare än singlar.

Gladare och mer nöjda med livet. Det är effekterna av att vara gift, enligt en studie av The National Bureau of Economic Research.

Gifta par tar exempelvis sig bättre igenom stressiga och påfrestande perioder i livet, skriver The New York Times. Att inte gifta sig och att skilja sig är vanligare bland lågutbildade med lägre inkomst, menar ekonomerna Shawn Grover och John Helliwell, som ligger bakom studien. Samtidigt är det just de som har det svårast som skulle gynnas mest av äktenskapet.
– Äktenskapet är som viktigast när tillvaron är stressig och när saker går fel, säger ekonomen Shawn Grover, en av personerna bakom studien.

Forskningen kring de positiva effekterna av äktenskapet bygger på analyser av två befintliga och världsomfattande studier.
När ekonomer tittade på hur tillfreds man var med livet före och efter äktenskapet visade det sig att människor i en majoritet av länderna blev lyckligare när de hade gift sig.

En anledning till ett lyckat äktenskap är betydelsen av vänskap i förhållandet. De som anser att deras stora kärlek även är deras bästa vän känner ungefär dubbelt så mycket glädje av äktenskapet, jämfört med andra.
– Vad jag verkligen fastnade för utifrån resultatet var att var att tänka om när det gäller helhetssynen på äktenskapet. Kanske är det vänskapen som är viktigast, och att aldrig glömma att det vardagliga livet där det handlar om att ge och ta, säger John Helliwell till New York Times.

Publicerad av Newsner Familj, gilla oss gärna: