Därför får tjocka kvinnor smartare barn.

Tjocka lår, rumpor och höften. Tjocka kvinnor föder smartare barn. Det visar en ny undersökning från Pittsburgh University i Pennsylvania.

Forskare har upptäckt att kvinnors fett hjälper till och är vitalt för att bygga upp barns hjärnor.
”De behöver ha kurviga lår, höften och rumpor för att få sina barn intelligenta”, hävdar en studie vid Pittsburgh University i Pennsylvania, skriver Daily Mail.
Enligt forskare är just fettet kring låren, höftena och rumpan viktig för att utveckla barns hjärnor. Och det är via amningen som fettet transporteras till barnens hjärnor.
– Fettet i de här områdena fungerar som ett förråd för uppbyggandet av barns hjärnor, säger professor Will Lassek, ansvarig för studien, enligt Daily Mail.

Gåtan om varför kvinnor ofta är tjockare än män, normalt sett består 30 procent av kvinnors kroppsvikt av fett, har länge varit ett mysterium. Men enligt studien kan gåtan vara löst. Kvinnor använder delar av fettet för att utveckla sina barns hjärnor. Professor Will Lassek jämför även kvinnokroppen med björnar.
– Den är lik björnar som går i ide eller valar i som bor i arktiska havet, säger Lassek, enligt tidningen. Kvinnor har bytt ut muskler mot fett. Mäns kroppar är uppbyggda av enbart fem till tio procent fett.

Enligt studien försvinner kvinnornas extra fett under amningen. Fettet går då till barnens hjärnor.
David Bainbridge, biolog vid Cambridge University, har också studerat kvinnokroppen. Han säger att den nya upptäckten kan förklara varför män tycker att kvinnor med kurvor, som exempelvis Jennifer Lopez, är så snygga. Det beror helt enkelt på att deras barn har större benägenhet att bli smarta.
– Fettet som skapar hjärnan kommer i stor utsträckning från fett som lagras i moderns lår och rumpa, säger David Bainbridge, enligt Daily Mail.

Publicerad av Newsner Familj, gilla oss gärna: