David har hittat smitaren som körde på honom med full kraft – men polisen struntar i det

Har man någon gång fått sin bil påkörd av en person som sedan smiter från platsen vet man hur frustrerande det kan vara att försöka få tag i den skyldige. 33-årige småbarnspappan David Hult lyckades hitta den smitare som körde på honom på Älvsborgsbron, men när han meddelade polisen sopade dem det under mattan för att de inte har tid.
– Det gör en jävligt förbannad. Ska han köra ihjäl någon innan det händer något? I min värld är det ett allvarligt brott att narkotikapåverkad sätta sig utan körkort i en oförsäkrad bil, säger David Hult.

Det var mitt i rusningstrafiken på Älvsborgsbron som 33-årige David Hult och hans kollega blev påkörda bakifrån.
– Vi följer strömmen och ligger i 40, sen smäller det bara till, som en radiobilskrock, fast gånger tio, säger David till Expressen.

 

 

Föraren verkade vara drogpåverkad

Den hårda smällen får David att snabbt ringa polisen medan hans kollega går ut att se vad som hänt med bilen. Föraren ur den andra bilen kliver ut och presenterar sig med ett kvinnonamn, och enligt David såg han ut att vara drogpåverkad. Föraren sa att han skulle ställa ut en varningstriangel, sedan låtsas han gå iväg för att göra det och passar på att rusa därifrån.

Polisen han komma för att tala med de andra personerna som satt i bilen, och under gripandet så konstaterades det att dessa var påverkade av narkotika.

 

Polisen gör ingenting

Föraren hann smita, men efter att ha utgått från flera signalement lyckades David hitta smitaren. När han ringde till polisen och meddelade det fick han dock till svar att de inte kunde lokalisera eller lagföra mannen.
– Det gör en jävligt förbannad. Ska han köra ihjäl någon innan det händer något? I min värld är det ett allvarligt brott att narkotikapåverkad sätta sig utan körkort i en oförsäkrad bil, säger David till Expressen och fortsätter:
– Jag har en liten bebis hemma, vad hade hänt om han satt i baksätet till exempel? Det kunde gått riktigt illa.

När Expressen kontaktar Anneli Ahlgren, förundersökningsledare på Hisingspolisen, säger hon att ärendet är en prioriteringsfråga, då det inte finns tid.

David menar att föraren är en trafikfara för andra, och att det hade kunnat sluta värre om hans bebis var i bilen. Vad tycker du om att polisen inte tar tag i ärendet? Dela gärna med dig av dina åsikter i kommentarsfältet.