Läkarna ville dölja graviditeten för att barnet ska dö – 28 veckor senare rör miraklet på BB alla till tårar

När Kate Lucas och hennes make fick veta att de väntade barn hamnade paret i ett enda stort lyckorus.

Några veckor sedan gick de på ultraljud och då skämtade läkaren lätt och frågade: ”Låt oss lyssna på hjärtslagen och kolla om det finns fler än 1 där inne!”. 

Det tog inte lång tid innan den kvinnliga läkaren lyfte upp armen och visade två fingrar. 

Kate och hennes make blev lite förbryllade, de trodde att läkaren gjorde ”V-tecknet”. 

”Det finns två där inne!”, avslöjade läkaren glatt. 

Men tyvärr var det inte bara glada nyheter… 

Facebook/KateLucas

Det visade sig att embryona hade separerats först efter 8-13 dagar, vilket innebar att det inte fanns något skyddande membran mellan de två barnen.

Flickorna var monokorioniska tvillingar vilket innebär att – förutom att barnen är enäggstvillingar – också delar på moderkakan samt den inre fostersäcken.

Det innebär allvarliga risker, eftersom det blir extremt trångt i mammans mage. Läkarna gav tvillingarna 50 procents chans att överleva.

Facebook/MonoamnioticTwins

Märkligt nog fick Kate rådet av läkarna att hålla sin graviditet hemlig, eftersom barnen ”förmodligen inte skulle klara sig”.

Kate bytte omedelbart läkare, hon tänkte inte ge upp på sina barn. I 28:e veckan föddes hennes små änglar efter att Kate spenderat fem veckor kämpandes på sjukhuset. 

Flickorna föddes via kejsarsnitt och allting såg till en början bra ut. Men när sjukhuspersonalen såg navelsträngarna spred sig en orolig tystnad över förlossningsrummet.

Twitter/HamiltonSpectator

Det visade sig att navelsträngar var helt sammanflätade! För läkarna var det helt obegripligt att dessa trilltrasslade livlivnor inte hade orsakat någon skada på bebisarna. 

Läkarna kallade det hela ett mirakel – men det var inte allt.

Facebook/MiracleBabiesFoundation

Tvillingarna var dessutom jättesmå och undervikta, eftersom de föddes för tidigt. Men båda två var friska som nötkärnor.

Förlossningen hade startats i precis rätt ögonblick. Skulle navelsträngarna legat i detta läge för länge hade tvillingarna inte överlevt.

Facebook / KateLucas

Överraskande nog behövde flickorna inte heller intensivvård efter förlossningen. De låg inte i kuvöv och tillbringade bara några dagar på sjukhuset. Tjejerna fick komma hem betydligt fortare än andra för tidigt födda barn. 

Facebook / KateLucas

Harper och Cleo, som flickorna heter, är nu åtta år gamla och bästa vänner, trots sina olika personligheter.

Det överlevde inte bara en otroligt riskabel förlossning, de har dessutom inga svåra men efter detta. Snacka om mirakel! 

Facebook/MiracleBabiesFoundation

Dessa två flickor och deras resa är verkligen något utöver det vanliga och deras öde har inspirerat många andra föräldrar som befunnit sig i liknande situationer. Kanske var det mamma Kates orubbliga positivitet och vilja som spelade in? Det skadade säkert inte i alla fall.

Dela gärna vidare detta mirakel om du vill önska dessa tvillingtjejer all lycka till i framtiden!