De gav hemlösa en gratis makover och nya kläder. När jag ser förvandlingen blir jag alldeles varm i hjärtat.

Hemlösa människor glöms ofta bort. Det kan vara män, kvinnor eller barn som varken har något hem eller arbete att gå till. Men värst av allt så får de leva med en känsla av att de är osynliga och meningslösa. Därför arrangerade välgörenhetsorganisationen Prank It FWD en alldeles speciell dag för hemlösa i staden Glendale.

Ascencia Homeless Shelter i Glendale samlades traktens hemlösa. De hade blivit informerade om att det skulle bjudas på fika och mat, men ingenting annat. Och bara det värmde så klart deras ensamma och sårade hjärtan.

1

Men deras dag skulle innehålla så mycket mer. Här får de veta att de kommer att få en heldag med spabehandlingar, skönhetsvård och all mat de kan tänkas äta.

2

Hemlösa Guadalupe är en av personerna som får vara med om överraskningen. Hon har haft ett tufft liv, och berättar hur den där oron i magen hela tiden finns där när man inte har ett hem att komma till.

3

Hon blev helt överlycklig av överraskningen. Guadalupe hade inte haft råd att klippa sig på flera år och förvandlingen var total när hon blev klar. Fantastiskt!

5

För hon och hennes man var den här dagen ovärderlig. Det var så mycket värt av en enkel anledning: ”Det visar att någon bryr sig”.

6

Förutom den här dagen meddelade också välgörenhetsorganisationen att för var tusende tittare av inslaget skänker de pengar till DoSomething.org. En organisation som kämpar för att ingen människa ska behöva vara hemlösa.

7

Här nedanför kan du uppleva Guadalupe och de andras förvandlingar och reaktioner på den oväntade överraskningen som de aldrig glömmer. Jag blev själv väldigt berörd av den och hoppas att du också blir det.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna