De ger dig betalt för att dricka öl och resa. Här är jobbet alla ölälskare vill ha.

Att koppla av med en kall öl på stranden eller framför grillen är för många en klassisk del av sommarsemestern. Men faktum är att du faktiskt skulle kunna ha det som jobb. Ölbryggeriet World of Beer söker nämligen tre sommarjobbare som under fyra långa månader kommer få åka land och rike runt och tjäna pengar på att… dricka öl!

Bland arbetsuppgifterna ingår bland annat att besöka bryggerier runt om i hela USA, testa alla möjliga typer av öl samt gå på ölfestivaler. Den enda haken? Man ska skriva om resan i en blogg och på sociala medier.

I utbyte får den anställde en lön på totalt 12 000 dollar – vilket motsvarar cirka 98 000 svenska kronor. Då ska det också sägas att resor, mat, boende och givetvis ölen är helt gratis.

Så här skriver World of Beer bland annat i sin jobbannons:

”Vi anställer tre drick-praktikanter för att ge sig ut på vägarna den här sommaren och leta efter den bästa ölen och maten som världen har att erbjuda. Vi skickar ner dig på gatan och runt om i världen för att fånga de bästa ölhistorierna och dokumentera dem genom att blogga, filma, ta bilder, skriva på Facebook, twittra, dela på Vine och Periscope samt allt annat du kan tänka dig skulle vara ett grymt sätt för att berätta sagan.”

Vad söker de då för typ av person? Ja, enligt jobbannonsen ska man bland annat vara en upptäckare som tycker om att dela erfarenheter med vänner, vara en person som ofta tar bilder på öl och delar det på sociala medier, vara passionerad i öl samt tycka om att träffa nytt folk.

Låter det som något du skulle kunna klara av? För att ha en chans på jobbet behöver du vara över 21 år och ha ett arbetstillstånd i USA – men förutsatt att du klarar kraven är det fritt fram att gå igenom ansökningsprocessen och hoppas att drömmen blir verklighet.

Här kan du läsa mer om arbetet på World of Beers hemsida.

Dela vidare om du känner någon som skulle älska att ha ett sånt här jobb.